Verslag Keuzemeerkamp 1 september 2018

Zaterdag 1 september 2018 werd de Keuzemeerkamp voor junioren en pupillen gehouden op onze club.
Het was weer erg mooi weer en de opkomst was weer goed, met 189 deelnemers, waarvan 107 pupillen en de rest junioren. Er waren deelnemers van clubs uit alle windstreken, van Franeker tot Heiloo en van Amsterdam tot Enschede.

Voor een deelnemer van onze Daventria was het even wat minder. Saar Kok had een blessure aan haar knie opgelopen tijdens de 1000 meter. “Toen ik over de finish kwam, deed het pijn. Voor die tijd was er nog niets aan de hand”. Saar was echter in goede handen van een van de EHBO-ers, die met veel geduld minstens 15 minuten een spons op haar knie hield om deze wat te koelen. Volgens de EHBO-er had Saar waarschijnlijk pech door een verkeerde stap. Hij wees ook op het belang van een een goede warming-up. Maar volgens Saar, die vertelde dat ze al had gesprint en niet veel had gerust tussen de onderdelen, kon het daar niet aan liggen. “Het sprinten ging ook heel goed. Eigenlijk alles wel, ook balwerpen en hoogspringen.”. Of ze een PR had wist ze nog niet. Thuis zou ze meteen gaan kijken. “Als je naar atletiek.nu gaat kun je het gelijk zien”.

Saar werd bijgestaan door Louise van den Broecke, die net achter Saar diep op de 1000m. Louise had naast de sprint en de 1000m voor hoogsprinten en kogelstoten gekozen. Hoog is haar favoriete onderdeel. Maar voordat ze daar aan toe kwam moest ze wel wat geduld hebben. Eljahro Tyrone Philipsen van AV Feniks uit Amsterdam sprong namelijk 1.35 meter. Dat is voor een B-pupil, waarvan de meesten 1 meter springen, erg hoog. Maar dat betekende voor de meisjes dat ze lang moesten wachten voordat zij konden gaan springen. “We waren nog maar net op tijd bij de 1000m. Onze namen werden al omgeroepen maar dat hadden we niet gehoord. Het was dat onze trainer Joost ons er op aansprak. Maar tijdens de wedstrijd mag je niet over het veld dus moesten we helemaal omlopen!”

Eljahro Tyrone, de B-pupil die 1.35 sprong en door Saar en Loise ‘de snelle Amsterdammer’ wordt genoemd, heeft al verschillende records op zijn naam, waaronder een wereld- en een europees record hoogspringen. Hij komt al 3 jaar, sinds hij mini is, naar het Keuzemeerkamp bij Daventria. “We gaan elk weekend naar wedstrijden. We zien het als trainingen”, aldus zijn vader. “Toen ik zag dat Daventria bestaat sinds 1906, dacht ik: ‘Daar moeten we naar toe, zo’n hisorische club’. AV Feniks club bestaat nog maar 10 jaar. En we blijven komen want ik vind het hier perfect geregeld”.

 

De uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu:
Junioren spring sprint driekamp: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/19304/
Junioren werpdriekamp: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/19303/
Pupillen keuzemeerkamp: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/19305/

Geef een reactie