post

verslag clubkampioenschappen 2018

 

En weer was het een zonovergoten dag tijdens een wedstrijd op onze eigen baan. Dit jaar hebben we wat dat betreft veel geluk gehad. En met een recordaantal van bijna 200 deelnemers was het ook weer een succes.

Voor sommigen was dit de eerste atletiek-wedstrijd. C-pupil Livia ter Horst was voor de zomer een paar keer op de training geweest, maar had zich toch ook opgegeven voor de clubkampioenschappen. Ze vond het best spannend, zo verteld ze. “Ik heb alleen hiervoor 1x met de Appelloop in Olst meegedaan”. “Maar ik vond deze wedstrijd heel leuk. Alleen de 600m is wel vermoeiend. Maar ik was daar wel de eerste, en bij ver sprong ik 3 meter. En ook vortex ging goed.” Later op de middag, bij de prijsuitreiking, bleek dan ook dat ze nummer 1 was geworden in haar categorie!

Niet alleen bij de jongsten is er nieuwe aanwas voor wie dit de eerste wedstrijd was. Ook bij de ‘masters’ waren er die voor het eerst meededen. En niet geheel onverdienstelijk: Marcel Kunst had nog maar 4
weken getrained, maar wist op zijn eerste wedstrijd meteen al een bronzen medialle te behalen.

Een record-aantal deelnemers dus. Alleen bij de Zandweteringloop waren er maar 4. Dat had waarschijnlijk te maken met de concurrentie van de
Kleine Haarloop in Gorssel, die dezelfde dag plaatsvond. 

Een van de deelnemers aan de Zandweteringloop was Danielle Koopman, wedstrijdsecretaris van de Wedstrijd Organisatie Commissie (de WOC). In de week voor een wedstrijd heeft ze doorgaans niet veel tijd om te trainen. In de avonduren moeten de inschrijvingen verwerkt worden, startnummers gemaakt en andere voorbereidingen getroffen. Maar de organisatie van de clubkampioenschappen liep gesmeerd en het wedstrijdsecretariaat kreeg hulp van ouders van atleten, dus Danielle had tijd om mee te doen aan de Zandweteringloop.

Voor haar geen prijs (die ging naar degene die het beste kon inschatten hoelang hij of zij over de 5km doet), maar “wel mooi weer de training gehad”.Voor haar inspanningen voor de club werd Danielle wel beloond: de hele WOC werd tijdens een huldigingsceremonie bedankt. Ook gehuldigd werden de ouderleiders, de onzichtbare stille krachten achter de pupillen en junioren-groepen. Talentengroep-trainer Michel Knobbe werd in het zonnetje gezet voor zijn inzet en hetgeen hij bereikt heeft, waaronder de promotie van de mannenploeg naar ‘NL teams’, de eredivisie van de atletiek. De heren van de mannenploeg werden zelf dan ook gehuldigd, net als de damessenioren die 3e werden in de eredivisie. Een bijzondere huldiging was er voor Mila Pol en Mert Usta die trouw op de trainingen komen en aan alle wedstrijden meedoen, maar nog nooit op het podium hebben gestaan.

Meer foto’s op JanWIllem’s Fotowonder

 

Geef een reactie