post

verslag 2e Athletic Champs stedenwedstrijd 2018 bij AV Daventria

Zaterdag 9 juni werd de 2e Athletic Champs stedenwedstrijd 2018 gehouden op onze eigen baan.
Met zo’n 185 deelnemers een mooie bezetting. En ook het weer was mooi: een zonovergoten dag!
Afgezien van een aantal blessures, vooral vervelend voor de betrokken atleten, verliep de wedstrijd heel soepel en was het weer erg gezellig.

C-pupil Nienke Zoethout van AV Daventria vond het onderdeel verspringen het leukst. En dat ging ook goed, want ze haalde daarop een PR!
Daarnaast heeft zij de pendelestafette over horden en medicienbalstoten gedaan en hoog-gesprongen en vortex gegooid. Pratend over het hoogspringen bekijken we de Fosbury-flop op Youtube. Ze vertelt dat ze zelf een vortex heeft en daarmee regelmatig oefent voor huis op het plein.
Het laatste onderdeel, meters maken, was wel vermoeidend, want het was laat en warm.

ac

Na de wedstrijd is ze, op de fiets(!), nog naar de Brink gegaan om de wedstrijd af te sluiten met een ijsje bij Tante Mini. Thuis vervolgens de uitslagen van haarzelf en die van anderen bekeken op atletiek.nu. Ze zat in groep 20, met andere leden van Daventria die ze kent van de trainingen, en daarmee eindigde ze als 2e.
Met trots laat ze het certificaat met daarop de eigen scores zien, die alle deelnemers bij de prijsuitreiking kregen uitgereikt.

Geef een reactie