post

Joke van der Lem

Geboorteplaats: Alkmaar

Geboortedatum: 21 maart 1961

Burgerlijke staat: gehuwd en drie zonen van 21, 19 en 15 jaar

Lengte en gewicht: 1,69 m, 57 kg

Beroep: advocaat; strafpleiter en specialist in jeugdzaken

Opleiding: Rijksuniversiteit Groningen Rechtsgeleerdheid

Hobby’s: wat met bewegen te maken heeft. (Hard)lopen, bergwandelen, kanoën. Ook mag ik graag in de tuin werken. In het kader van transition richt ik dit jaar een klein groentetuintje in. Ik verzorg de geiten en de poes.

Favoriete eten: mijn lievelingsgerecht is heel eenvoudig: stamppot raapsteel met kaas. Het lekkerste eten kan heel simpel zijn. Ik kies logisch voor biologisch.

Favoriete boek of film: wat me zo te binnen schiet: de Welwillenden vond ik boeiend, en Sunny Boy erg mooi. Toevallig gaan beide over de oorlog, en gedrag onder extreme omstandigheden. Psychologie interesseert me. Het misdadige brein.. Film: Donnie Darko.

Favoriete muziek: muziek maakt me vrolijk, de muziekfragmenten zijn mijn favoriete onderdeel van DWDD en ik volg graag de uitzendingen van Noorderslag en andere festivals. Popmuziek, Ballads, bijv. van Blaudzun, maar ook hard als Triggerfinger. Laatst was ik erg onder de indruk van de stem van de leadzanger van Gem.

Favoriete atletiekonderdeel: lopen, de 10 km.

PR’s: stilletjes doe ik daar aan, maar ze zijn niet noemenswaardig.

Idool: zeg maar idolen: mensen met verstand en hart. Ik houd van welbespraaktheid, maar erger me aan dominante mensen. Adriaan van Dis bewonder ik, en naar de politieke analyses van Jort Kelder luister ik, al zit ik in een ander politiek spectrum, graag.

Trainers: ik train mee in de bosgroep in groep 4. Voor de inzet en het enthousiasme van de trainers heb ik grote bewondering en waardering.

Sportieve hoogtepunt:
dat hoop ik nog mee te maken.

Dieptepunt: de volgende dag nadat ik bloed had gegeven kwam ik enorm adem tekort. Toekomst en atletiek: Ik wil eigenlijk elke werkdag wel afsluiten met een loopje.

En verder ……
Daventria is een bloeiende vereniging. Er wordt veel werk verzet. Ik versterk het vrouwelijke element in het bestuur, en hoop dat ik er een welkome en zinvolle bijdrage aan kan leveren.

Geef een reactie