Algemeen

Beeld van AV Daventria 1906
Atletiekvereniging Daventria uit Deventer bestaat sinds 1906 en is daarmee één van de oudste atletiekverenigingen van Nederland. AV Daventria was tot het jaar 2000 een omnivereniging met voetbal én atletiek. Tegenwoordig is AV Daventria 1906 een bloeiende en springlevende atletiekvereniging.

De vereniging telt ongeveer 550 leden. Daventria kent bos- en weglopers, baanatleten, junioren, senioren, masters (>35 jaar) en recreatieve leden naast topsporters. Bij de vereniging kunnen zowel jeugd, recreanten, wedstrijdatleten én sporters met een beperking atletiek beoefenen. Bovendien is het ook mogelijk om als donateur de vereniging te steunen.

Evenementen die AV Daventria 1906 (mede) organiseert zijn onder andere de Bunkercross in de maand februari op landgoed De Haere tussen Olst en Deventer en de IJsselloop, een groot loopevenement in april met start en finish in het historische centrum van de stad Deventer.

Het clubhuis en de atletiekbaan van de vereniging ligt op het Sportcomplex Keizerslanden aan de Borgelerdijk 2 in Deventer.

 

Jeugdatletiek
Vanaf 6 jaar kun je lid worden en onder begeleiding van enthousiaste jeugdtrainers op een speelse wijze aan atletiek doen. Naast de wekelijkse trainingen zijn er mogelijkheden aan regionale en landelijke competities mee te doen.

Elk jaar wordt een kamp georganiseerd voor de jeugd. Tijdens het kamp worden onder begeleiding van de jeugdactiviteitencommissie (JAC) leuke activiteiten georganiseerd. De deelnemers vinden het elk jaar heel leuk om met elkaar een paar dagen iets anders te doen dan atletiek.

=> Voor meer info zie: Sporten bij AV Daventria 1906, item Jeugd.

 

Wedstrijdatleten
De wedstrijdatletiek is onderverdeeld in de groepen:
– technische nummers;
– baan: kort- en middellange afstand;
– wegatletiek.

De wedstrijdatleten trainen gericht op de hierboven vermelde disciplines. Er wordt deelgenomen aan de landelijke competitie. De trainingen worden onder deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers gegeven op de atletiekbaan op verschillende avonden van de week. In het winterseizoen wordt doorgaans deelgenomen aan de Gelders-Overijsselse Crosscompetitie.

=> Voor meer info zie: Sporten bij AV Daventria 1906, item Technische onderdelen.

 

Wegatletiek
De senioren wegatleten trainen onder deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers op verschillende avonden op de atletiekbaan. Naast de warming-up wordt er aandacht gegeven aan looptechniek en stabiliteit. Daarnaast wordt er volgens een van te voren bekend gemaakt programma in series gelopen op de baan. De wegatleten kunnen eveneens deelnemen aan de trainingen van de (bos)recreanten loopgroepen.

=> Voor meer info zie: Sporten bij AV Daventria 1906, item Loopsport.

 

Recreanten loopgroepen
De bosrecreanten trainen onder vakkundige begeleiding tweemaal per week buiten de atletiekbaan in de omgeving van Deventer. De groepen worden ingedeeld in verschillende (snelheids)groepen. Startplaats van de trainingen is het Kolkbos in Diepenveen. Trainingsdagen zijn de dinsdagavond, woensdagmorgen en de zaterdagmorgen. Jaarlijks wordt er door de Recreatie Atletiek Commissie (RAC) een aantal activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een gezamenlijke koffieloop met als afsluiting een kop koffie met gebak.

=> Voor meer info zie: Sporten bij AV Daventria 1906, item Recreatief.

 

Aangepast sporten
AV Daventria wil het mogelijk maken dat mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mee kunnen doen aan verschillende sporten in Deventer. De vereniging kent een groep G-atleten met een verstandelijke beperking. AV Daventria staat ook open voor sporters met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld Wheelers. Wij bieden voor deze groep op dit moment geen algemeen programma aan. De GGZ-organisaties Mindfit en Dimence organiseren in samenwerking met AV Daventria de trainingsgroep Loop je lichter.

=> Voor meer info zie: Sporten bij AV Daventria 1906, item Aangepast.

 

Interessante links:

Atletiekfederaties
Atletiekunie.nl  (onze vereniging staat onder nummer 19407 bij de Atletiekunie geregistreerd)
Nederlands Olympisch Comite/Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF)
European Athletic Association (EAA)
International Association of Atletic Federations (IAAF)

Atletiekinformatie
Atletiek.nu
Ranglijsten Nederland
Hardlopen.nl (inclusief hardloopevenementen)

Verenigingen in de regio
AV 34, Apeldoorn
AV Veluwe, Apeldoorn
AV Argo, Doetinchem
AV Cialfo, Epe
AV De Gemzen, Heerde
AV Holten, Holten
AV Salland, Raalte
AV PEC 1910, Zwolle
AV Hanzesport, Zutphen
• Pickwick Players (Rugbyvereniging Deventer, http://pickwickplayers.nl)
• De Zwaluwen (Wielervereniging Deventer, http://www.zwaluwendeventer.nl)

Sportkleding en -schoenen
• Run2Day, Deventer (http://winkels.run2day.nl/winkels/deventer)
• René Vos, Outdoor en Sports Gorssel (http://www.rene-vos.nl)

Geef een reactie