proefles

We kunnen ons voorstellen dat je eerst een paar keer vrijblijvend wil meetrainen voor je besluit of je lid wilt worden van AV Daventria 1906. Vanaf 6 jaar ben je van harte welkom bij onze vereniging.

Er zijn grofweg 3 “soorten atleten” binnen onze club. Onderstaande beschrijving helpt je wellicht om een goede keuze te maken. Kom je er niet uit kun je altijd een trainer vragen of mailen met: secretaris@avdaventria.nl  
Kijk voor de trainingstijden op: Sporten bij AV Daventria 1906 > Lidmaatschap > Trainingstijden.

 

1.    Baanatletiek incl. technische onderdelen

Jeugdleden van 6 t/m 16 jaar maken spelenderwijs kennis met alle onderdelen van de atletieksport. Het gaat hierbij om bijna alle onderdelen die op de atletiekbaan en op het middenterrein van de baan plaats vinden zoals hardlopen, hordenlopen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.
Als je (ongeveer) 16 jaar bent heb je de mogelijkheid om je verder te specialiseren in één of meerdere van deze onderdelen of gewoon alle onderdelen blijven doen (meerkamp).
De trainingsavonden voor deze atleten zijn op maandagavond en woensdagavond. Je kunt vrijblijvend enkele keren mee trainen; Kom naar de atletiekbaan en meld je dan bij een trainer. Hij introduceert je bij de juiste groep en maakt je wegwijs hoe een en ander verder in zijn werk gaat.

Er is binnen onze club ook een “Mastergroep baanatletiek” Dit is een groep enthousiaste sporters in de leeftijd van 30 – 55 jaar die op hun eigen niveau de technische atletiekonderdelen beoefenen. De trainingen voor deze masters is op donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Je kunt vrijblijvend enkele keren mee trainen; meld je dan bij Jeroen Oosterwegel; de trainer van deze groep.

 

2.    Wegatleten die trainen op de atletiekbaan

Hardlopers die afstanden lopen van zo’n 5 kilometer of meer kunnen bij onze vereniging terecht voor loopscholing, verbetering van hun looptechniek en loopsnelheid.
Op maandag-, woensdag- en donderdagavond zijn er verschillende loopgroepen die onder leiding van een deskundige trainer hardlopen op de baan. Een dergelijke baantraining ziet er grofweg als volgt uit:
–    inlopen en warming-up;
–    Loopscholing en looptechniek;
–    Kernprogramma;
–    Uitlopen.
Het schema voor het kernprogramma varieert per week. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden en ambitie.
De trainingstijd is van 19:30 tot 21:00 uur. Je kunt vrijblijvend enkele keren mee trainen; meld je dan bij één van de trainers:
–    Maandag- en woensdagavond: Marinus Jaspers;
–    Donderdagavond: Stefan Nijenhuis en Richard Rutten.

3.    Hardlopen in het bos

Binnen onze vereniging is een grote groep recreatieve hardlopers die onder leiding van enthousiaste loopleiders hardlopen in het bos of op straat in de omgeving van Deventer. De leeftijd van deze atleten varieert tussen 24 en 84 jaar. Deze trainingen vinden plaats op dinsdagavond van 19:00 – 20:15 uur en zaterdagochtend van 8:30 – 9:45 uur. Er wordt gestart met gezamenlijk inlopen en warming-up. Daarna splitst deze groep zich in verschillende niveaugroepen voor een duurloop van ongeveer één uur.
(groep 1 loopt gem. 12 km/u  <>  groep 5 loopt gem. 8 km/u)
De trainingen vinden plaats in het Kolkbos in Diepenveen. Vanaf de Boxbergerweg vind je dit na 100 meter op de Averlose Houtweg bij het Tjoenerhof.
In de wintertijd (van begin oktober tot eind maart) is op dinsdagavond het vertrekpunt de atletiekbaan van AV Daventria 1906. In deze tijd van het jaar is het noodzakelijk om goed zichtbaar te zijn door verlichting mee te voeren of door goede reflecterende kleding.
Ook op de woensdagochtend loopt er een groep van 8:30 – 9:30 uur. Een gedeelte hiervan gaat hardlopen en een gedeelte gaat wandelen.

 

4.    Tenslotte

Er zijn nog verschillende andere doelgroepen en trainingsmogelijkheden die in dit document niet beschreven staan. Voor nadere  informatie kun je mailen met: secretaris@avdaventria.nl   of bellen met:  06  55 345 318 

Geef een reactie