Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid
Mens en maatschappij zijn in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Bewegen wordt steeds meer gezien als een onmisbaar onderdeel van het leven voor een gezonde mens en van een gezonde maatschappij.

Meebewegen of doen bewegen
De transitie van de verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving maakt dat ook AV Daventria 1906 als atletiekvereniging te maken heeft met grote veranderingen om ons heen. Zij wil zich als vereniging ‘van en voor uitsluitend sporters’ ontwikkelen naar een vereniging waar ook mensen kunnen bewegen die andere intenties of doelen hebben. Denk aan een loopgroep voor mensen met lichte psychische klachten ‘Loop je lichter’, waarbij looptrainers van AV Daventria looptraining verzorgen, aan beweegbegeleiding voor ouderen of looptrainingen voor vrouwen op het AZC in Schalkhaar.

Doelen
AV Daventria zet in dit kader in op:
•    Een atletiekvereniging waar leden met plezier kunnen sporten en op eigen niveau uitgedaagd worden.
•    Een transitie naar een vereniging waar uiteraard (top)sport, maar ook laagdrempelig bewegen (voor specifieke doelgroepen) mogelijk is.
•    Samenwerking met andere sportverenigingen, bedrijven/marktpartijen, gezondheidszorg- en welzijnorganisaties, waarbij de atletieksport het uitgangspunt en de bindende factor blijft. Wij zijn goed in atletiek, in werpen, springen en lopen.

Participatie in vele vormen
Door als vereniging samen te werken met medische en maatschappelijke partners kunnen we beweegprogramma’s op maat aanbieden om medisch- of maatschappelijk kwetsbare groepen duurzaam te laten bewegen. Daarmee dragen we bij aan activering en aan het vermogen eigen regie te voeren (participatie).

Laat het ons weten!
Heb je ideeën, wil je meedoen? Neem contact op met het bestuur via voorzitter@avdaventria.nl.

Geef een reactie