AV Daventria 1906 heeft aantrekkelijke vacatures

Samen maken wij de vereniging

AV Daventria 1906 is een vereniging die draait op de inzet van ons allemaal, samen maken wij de vereniging. Van elk lid en van de ouder(s) / verzorger(s) van alle jeugdleden verwachten we daarom dat iedereen naar vermogen bijdraagt. Hieronder tref je een overzicht van actuele vacatures aan, waarvoor we meestal wel (nieuwe) mensen kunnen gebruiken. Meld je aan, je krijgt er plezier en een bloeiende vereniging voor terug!

 

Mediacommissie

We zoeken jou voor onze mediacommissie:

Communicatie binnen en buiten de vereniging. Zorgen voor samenhangende content op de website, op Facebook, in de nieuwsbrieven en de Daventriaan. Zorgen voor het verzamelen en schrijven nieuws over de vereniging, verslagen van wedstrijden en evenementen, achtergrondverhalen en persberichten. Ureninzet: 4 uur per maand.

Geef je op bij / meer info krijg je van Raymond ter Woord (raymond@avdaventria.nl).

 

Begeleider aangepast sporten

We zoeken jou als begeleider voor aangepast sporten:

Daventria biedt op de donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur aangepast sporten aan kinderen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis. Vanwege het grote succes van deze training kampt Daventria met een wachtlijst. We zijn op zoek naar extra begeleiders die samen met de aanwezige trainers willen helpen kinderen met een sportwens te laten mee sporten. Plezier hebben staat centraal. Ervaring met aangepast sporten is niet nodig, wel enthousiasme en een positieve instelling.

Geef je op bij / meer info krijg je van Elleke Steenbergen (elleke@avdaventria.nl).

 

Schoonmaakploeg/schoonmaakrooster

Omdat we met zijn allen gebruik maken van de kleedkamers en wc’s (beneden en boven) van het clubhuis van AV Daventria 1906, zijn we ook allemaal verantwoordelijk voor het schoonhouden hiervan. Dit is extra belangrijk geworden, omdat leerlingen van Arkelstein ons clubhuis nog maar één keer in de maand een grote schoonmaakbeurt kunnen geven. Meld je daarom bij Hilke aan.  Wat houdt het schoonmaakrooster in:

– Eens in de zoveel tijd sta je samen met een paar anderen ingedeeld om op een dag in de week (de dag dat jij traint) na de training even schoon te maken. Voor de ouders van onze jeugleden kan dit dan tijdens de jeugdtraining gebeuren.
– Het is de bedoeling dat de toiletten en douches worden schoongemaakt en dat de kleedkamers worden aangeveegd. Ook de toiletten in de kantine boven krijgen even een snelle schoonmaakbeurt.
– Kun je niet, dan ruil je zelf met iemand of zoek je een andere vervanger zodat het clubhuis toch schoon word gemaakt.

Hoe meer mensen zich opgeven hoe minder vaak je aan de beurt komt. Het is dus een kleine moeite maar het levert ons wel een schone kleedkamer en wc’s op!

Graag ontvang ik een mail van de mensen die zich willen opgeven voor het schoonmaakrooster: hilkeknoef@hotmail.com. Geef daarbij ook aan of je een ouder van een jeugdlid bent en samen met (een) andere ouder(s) tijdens de training van de jeugd wilt schoonmaken (vermeld svp ook op welke tijden de training is).

 

Barmedewerker jeugdtrainingen

Tijdens jeugdtrainingen kunnen ouders gezellig in de kantine wachten tot hun kroost uit gesport is. Barmedewerkers verkopen tijdens dit trainingsuurtje koffie, thee of een versnapering. Ook zetten ze bekertjes met limonade klaar voor de dorstige jongste jeugdleden na afloop van hun training.

Hoeveel tijd vraagt het van je? Zes uur per jaar, op maandag of woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur. Info via raymond@avdaventria.nl.

 

Barmedewerkers wedstrijden

Hoe heerlijk is het als je tijdens een wedstrijd even lekker warm kunt worden met een kopje koffie of thee, afkoelen met een ijsje, je kinderen kunt verwennen met wat snoepjes of je honger stillen met een broodje! Om iedereen aan zijn trekken te laten komen staan er in blokken van drie uur vrijwilligers achter de bar. Met een korte instructie kan iedereen bij AV Daventria 1906 barvrouw of barman zijn!

Hoeveel tijd vraagt het van je? Zes tot 12 uur per jaar. Info via raymond@avdaventria.nl.

Vacature voor trainers

Jeugdtrainers

Al meer dan honderd jaar is atletiek in Deventer een populaire sport bij jong en oud. Of je nou van hardlopen, springen of werpen houdt, in al haar veelzijdigheid komt iedereen bij deze moeder der sporten aan zijn of haar trekken. Gedreven en betrokken trainers bieden zowel topsporters als recreanten een uitdaging op niveau. Daventria vindt het belangrijk in haar jeugdtrainingen gezelligheid en prestatie in een goede balans aan te bieden. Binnen het jeugd-trainersteam is er ruimte voor nieuwe trainers. Houd je van atletiek, gezelligheid en het uitdagen van jeugd? Neem dan contact op om te kijken of je als trainer bij ons aan de slag kan!

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Ca 1,5 – 3 uur per week

– info via elleke@avdaventria.nl

 

Wandeltrainers/loopbegeleiders

Daventria is trots op haar grote groep trainers en loopbegeleiders. We willen dit graag op niveau houden en zelfs uitbreiden naar wandeltrainers voor specifieke doelgroepen. Zoals mensen in een sociaal isolement, jong dementerenden of eenzame ouderen. Ben je graag in contact met mensen, in de natuur en beweging? Voel je welkom om ons trainers/begeleiderscorps te versterken! Iedereen met of zonder ervaring is welkom

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Ca 1,5 uur per week

Info via: elleke@avadaventria.nl

 

Assistent trainer G-sport

Vind je het belangrijk dat ook kinderen en jong-volwassenen met een verstandelijke handicap kunnen sporten? Zou je hiervoor één uur in de week vrij kunnen maken? Kom dan eens op een donderdagavond van 19-20 uur kijken tijdens een training op de atletiekbaan. Een enthousiast team van trainers en begeleiders, die vol passie een groep van 6 speciale sporters een fijne training bezorgen, maken graag kennis met je!

Hoeveel tijd vraagt het van je?

1 uur per week op donderdag van 19-20 uur

info via elleke@avdaventria.nl

 

Barmedewerkers

Barmedewerker jeugdtrainingen

Tijdens jeugdtrainingen kunnen ouders gezellig in de kantine wachten tot hun kroost uit gesport is. Barmedewerkers verkopen tijdens dit trainingsuurtje koffie, thee of een versnapering. Ook zetten ze bekertjes met limonade klaar waar dorstige keeltjes na afloop van de training mee gelest kunnen worden.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Ca 6 uur per jaar, op maandag of woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur

 

Barmedewerkers wedstrijden

Hoe heerlijk is het als je tijdens een wedstrijd even lekker warm kunt worden met een kopje koffie of thee, afkoelen met een ijsje, je kinderen kunt verwennen met wat snoepjes of je honger stillen met een broodje frikadel! Om iedereen aan zijn trekken te laten komen staan er in blokken van drie uur vrijwilligers achter de bar. Met een korte instructie kan iedereen bij Daventria barvrouw of barman zijn!

Hoeveel tijd vraagt het van je?

6 tot 12 uur per jaar.

 

Medewerkers schoonmaakploeg

Schoon sanitair. Iedereen vindt dat belangrijk! Houd Daventria mooi schoon en versterk de schoonmaakploeg. Kleedkamers, kantine en toiletten worden rond wedstrijddagen een keer extra onder handen genomen. Hiervoor zoeken we nieuwe hulptroepen!

Hoeveel tijd vraagt het van je?

4 tot 6 uur per jaar

 

Wedstrijdorganisatie

Jureren tijdens wedstrijden

Wil je op een actieve en leuke manier betrokken zijn bij de wedstrijden van je kind? Meld je dan aan als jury-lid. Als jury meet je de afstand van sprongen bij ver, leg je de lat goed bij het hoogspringen, meet je de afstanden van speer, kogel of discus, klok je tijden bij het sprinten, tel je baanrondes bij langere afstandlopen etc.

Daventria biedt gratis jury-cursussen aan. Daarnaast is het mogelijk zonder cursus te jureren, onder begeleiding van een bevoegd jurylid.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

1 á 2 keer per jaar een dag

Info via: elleke@avdaventria.nl

 

Wedstrijdsecretariaat

Ben je administratief vaardig en vind je het leuk om ervoor te zorgen dat kinderen op de hoogte zijn van en meedoen aan wedstrijden? Er is plek voor nieuw bloed op ons wedstrijdsecretariaat. Belangrijkste taken zijn het bijhouden van de wedstrijdkalender, het informeren van trainers en ouders over op handen zijnde wedstrijden en het centraal inschrijven van jeugd voor wedstrijden.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

1 uur per maand

info via elleke@avdaventria.nl

 

Commissie werk

Activiteiten in of met de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC)

Het JAC organiseert activiteiten voor de verschillende groepen jeugdleden om de band tussen de jeugdleden onderling en ook met hun trainers te versterken. De meest bekende activiteit is het beroemde jaarlijkse jeugdkamp. Daarnaast organiseert de JAC een pietentraining en een jeugddisco in het clubhuis.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Meewerken bij de organisatie van jeugdactiviteiten kost ca. 16 uur voor het kamp en ca. 4 uur voor de overige activiteiten

 

De participatie commissie

AV Daventria 1906 staat midden in de participatie samenleving. Op veel fronten bruist het aan prachtige ideeën en initiatieven. Zorg- en welzijnsinstellingen, de gemeente en andere sportverenigingen zoeken op het gebied van gezondheid, leefstijl en beweging naar samenwerking met onze vitale vereniging. Zodat we samen sterk kunnen optrekken naar een gezonde toekomst. Om de mooie initiatieven in te bedden en te borgen binnen onze verenigingsstructuur starten we een nieuwe commissie. Hiervoor zoeken we enthousiaste creatieve mensen die het als een uitdaging zien de nieuwe maatschappelijk rol van Daventria verder vorm te geven.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

1 uur per maand

Info via: elleke@avdaventria.nl

 

Sponsorcommissie

Daventria heeft een commissie die contacten legt met (mogelijk) nieuwe sponsors en de contacten met de bestaande sponsors onderhoudt. Deze commissie zorgt er ook voor dat de contracten met de sponsoren worden uitgevoerd, bijv. door het plaatsen van reclame-uitingen. Daarnaast organiseert de commissie sponsorevenementen. De leden werken ook uit op welke (nieuwe) manieren AV Daventria 1906 wat kan betekenen voor een sponsor.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

De commissie vergadert maximaal 1 keer per maand. Lidmaatschap van de sponsorcommissie vraagt ongeveer 4 uur per maand.

 

Klussen

Af en toe is het nodig om onderhoud te plegen aan het groen rondom de baan (snoei- en schoffelwerkzaamheden), onderhoud aan het clubhuis en/of het materialenhok of aan de materialen en de baan. Ook het opruimen van overbodig geworden spullen horen hierbij. De werkzaamheden worden soms op vrijdagmiddag of het weekend ingepland of op door de weekse avonden, afhankelijk van wanneer de klussers kunnen. Voor de meer technische klussen is er een vaste klussengroep, die af en toe extra handen kan gebruiken.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Het tijdsbeslag is heel wisselend en varieert van af en toe een paar uurtjes tot een paar keer per jaar een middag of avond. De tijd die je eraan besteedt is vooral afhankelijk van de tijd die je eraan kunt besteden.

 

Communicatie vacatures

Lid mediacommissie

AV Daventria kent een mediacommissie die zich bezig houdt met communicatie binnen en buiten de vereniging. De commissieleden zorgen voor onderhoud van de website, voor het verzamelen en schrijven van feitelijke informatie en nieuws over de vereniging, van verslagen van wedstrijden en evenementen en van achtergrondverhalen. De commissie zorgt voor publicatie hiervan op de website, via een periodieke nieuwsbrief, e-mail, via Facebook etc. Ook verzorgt de commissie persberichten voor lokale en regionale media. Je bent op je plek in de commissie als je een van de onderstaande eigenschappen/vaardigheden/interesses hebt::

– het leuk vindt mensen te interviewen en hiervan verslag te doen;

– Je oog hebt voor relevant nieuws binnen en buiten de vereniging;

– Je het plezierig vindt met veel mensen in contact te staan en te treden.

– gemakkelijk en goed kunt schrijven en/of

– goed bent in het opmaken van teksten en dergelijke en/of

– goed met beeldmateriaal kunt werken (foto, film) en/of

– handig bent met websites.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Werk in de commissie vraagt incl. vergaderingen ongeveer 1 tot 1,5 uur inzet per week. De commissie vergadert ongeveer eens in de 2-3 maanden om zaken af te stemmen.

 

Schrijver van stukjes of leverancier van filmpjes

Daventria kan voor haar website, nieuwsbrief en Facebookpagina steeds weer nieuws gebruiken. Het kan hier gaan om verslagen van wedstrijden (jeugd en senioren), om nieuws uit de commissies, nieuws in relatie tot de trainingen of deelname aan sportevementen. De verslagen kunnen worden aangeleverd in de vorm van tekst en/of in de vorm van beeldmateriaal. Vooral filmpjes zijn zinvol.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Dit is afhankelijk van hoeveel materiaal je kunt of wilt aanleveren. Een paar keer per jaar een stukje over bijv. de wedstrijd van een van je kinderen of een wedstrijd of sportevenement waaraan jezelf hebt meegedaan is al mooi. Dit kost je maximaal twee uur per jaar.

 

‘Perschef’ mediacommissie

Daventria kent een mediacommissie die zich bezig houdt met communicatie binnen en buiten de vereniging. De ‘perschef’ is hét lid van de mediacommissie dat het nieuws actief opzoekt. Hij of zij zorgt ervoor dat het via de eigen, lokale en regionale media wordt gepubliceerd, in de vorm van onder meer persberichten, verslagen en interviews & via beeld, geluid en/of woord. Hij of zij onderhoudt goede contacten met de (sport)pers. Je bent op je plek in deze rol als je:

– gemakkelijk contacten legt en kunt onderhouden;

– gemakkelijk en goed kunt schrijven;

– een neus hebt voor wat redacteuren en lezers van lokale en regionale media interessant atletieknieuws vinden;

– je goed met beeldmateriaal (foto, film) kunt werken en/of met fotografen en filmmakers kunt samenwerken.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

Werk in de commissie vraagt incl. vergaderingen ongeveer 1 tot 1,5 uur inzet per week. De commissie vergadert ongeveer eens in de 2-3 maanden om zaken af te stemmen.

 

IJsselloop

Medewerker organisatie IJsselloop

De IJsselloop is uitgegroeid tot een serieus evenement voor de stad Deventer en de wijde omtrek. Zesduizend hardlopers met een parcours over de belangrijkste wegen van de stad. Dat vraagt een hoop regelwerk. Wegen moeten afgezet, sponsors benaderd, vergunningen aangevraagd. Er moeten dranghekken staan, een start en een finish. En natuurlijk EHBO, startnummers, medailles, t-shirts enzovoort. En last but not least: op de dag zelf moeten bijna 300 vrijwilligers op het juiste moment op de juiste plaats staan. De IJsselloop wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers. Je leert van de meer ervaren mensen. Daarnaast is er een draaiboek voor het organiseren van de IJsselloop.

Heb jij zin om samen met ons de IJsselloop te organiseren? Neem dan contact met ons op. We kunnen altijd wel hulp gebruiken!

Hoeveel tijd vraagt het van je?

De werkzaamheden zijn het meest intensief in aanloop naar de IJsselloop, jaarlijks op de tweede zondag van april. Het gaat om 2 uur per week.

 

Coördinator vrijwilligers IJsselloop

De IJsselloop is in 2006 ontstaan toen Atletiekvereniging Daventria 1906 haar 100-jarig bestaan vierde. Destijds een evenement met zeshonderd hardlopers. Nu, tien jaar later, is de IJsselloop uitgegroeid tot een stadsevenement met meer dan zesduizend deelnemers. Dit kan alleen dankzij de inzet van bijna 300 vrijwilligers. Maar wie zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek staan? Binnen de organisatie van de IJsselloop kunnen we hulp gebruiken bij het coördineren van de vrijwilligersinzet. Een essentiële taak voor het organiseren van dit evenement. Als coördinator zorg je ervoor dat de vrijwilligers zo worden ingeroosterd dat iedereen op het juiste moment op de juiste plek staat. Ook heb je een belangrijke coördinerende rol bij de werving van vrijwilligers. Maar die werving doe je uiteraard niet alleen. De vrijwilligerscoördinatie vraagt om iemand die vooral de weken voorafgaand aan de IJsselloop de nodige tijd beschikbaar heeft. Het is een taak die je goed met meerdere personen kunt uitvoeren.

Hoeveel tijd vraagt het van je?

De werkzaamheden zijn het meest intensief in aanloop naar de IJsselloop, jaarlijks op de tweede zondag van april. Het gaat om 2 uur per week.

Geef een reactie