Algemeen

Wegatletiek (Loopsport)

Toppers uit het verleden zoals Gerard Nijboer en Roelof Veld liepen op het hoogtepunt van hun carriere op de atletiekbaan van Daventria. Maar ook nu wordt er door atleten van verschillende leeftijden en verschillend niveau getraind en gezweet onder de deskundige leiding van gediplomeerde (AtletiekUnie) trainers.

Wegatleten lopen afstanden tussen 5 km en de marathonafstand (42,195 meter) en soms nog wel verder. De loopsporters van onze vereniging trainen meestal één keer per week gezamenlijk op de atletiekbaan en lopen daarnaast enkele keren per week op de weg. De baantraining is gericht op verbetering van de looptechniek en loopsnelheid van de atleten.
Een dergelijke baantraining ziet er min of meer als volgt uit:
– Inlopen en warming-up;
– Loopscholing en looptechniek;
– Kernprogramma (intervaltraining);
– Uitlopen.
Het schema voor het kernprogramma wordt door de verschillende trainers vastgesteld en varieert per week. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met de individuele mogelijkheden en ambitie.

Marinus Jaspers traint een recreatieve groep en verzorgt de training op maandag en woensdag (19:30 uur – 21:00 uur)
Stefan Nijenhuis en Richard Rutten trainen een recreatieve groep en verzorgen de training op donderdag (19:30 uur – 21:00 uur)
Erik Klein Baltink traint de prestatieve groep en verzorgt de training op donderdag (19:30 uur – 21:00 uur)

Daarnaast is er een groep enthousiaste mila’s. Mila’s zijn atleten die middellange afstanden lopen; tussen  de 800 en 5000 meter. Deze atleten trainen op dinsdag- en donderdagavond o.l.v. Wieger Wiggemans en Eddy van Voorst.

Geef een reactie