Trainen bij AV Daventria 1906

Trainen bij AV Daventria 1906 

Binnen onze club kunnen we veel bieden en we willen je graag helpen om een goede keuze te maken. We hebben meerdere takken van sport: Atletiek en Recreatief lopen. Binnen atletiek onderscheiden we de baanatletiek en de wegatletiek. Onderstaande beschrijving gaat in op de verschillen. Kom je er niet uit kun je altijd een trainer vragen of mailen met: secretaris@avdaventria.nl.  

Voor elk van de groepen ben je altijd van harte welkom om vrijblijvend enkele keren mee te trainen. Kom naar de atletiekbaan en meld je dan bij een trainer. Hij introduceert je bij de juiste groep en maakt je wegwijs hoe een en ander verder in zijn werk gaat. 

Kijk voor de trainingstijden op: Sporten bij AV Daventria 1906 > Lidmaatschap > Trainingstijden. 

Baanatletiek incl. technische onderdelen 

Jeugdleden van 6 t/m 16 jaar maken spelenderwijs kennis met alle onderdelen van de atletieksport, zoals hardlopen, hordenlopen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. Als je (ongeveer) 16 jaar bent heb je de mogelijkheid om je verder te specialiseren in één of meerdere van deze technische onderdelen of gewoon alle onderdelen blijven doen (meerkamp). De trainingsavonden voor deze atleten zijn op maandagavond en woensdagavond.  

Er is binnen onze club ook een groep “Masters baanatletiek”. Dit is een groep enthousiaste sporters in de leeftijd van 30 – 55 jaar die op hun eigen niveau de technische atletiekonderdelen beoefenen. De trainingen voor deze masters is op donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Voor een introductie: meld je aan bij Jeroen Oosterwegel. 

Wegatleten die trainen op de atletiekbaan 

Hardlopers die afstanden lopen van zo’n 5 kilometer of meer kunnen bij onze vereniging terecht voor loopscholing, verbetering van hun looptechniek en loopsnelheid. 
Op maandag-, woensdag- en donderdagavond zijn er verschillende loopgroepen die onder leiding van een deskundige trainer hardlopen op de baan. Een dergelijke baantraining ziet er grofweg als volgt uit: Inlopen en warming-up -> Loopscholing en looptechniek -> Kernprogramma -> Uitlopen. 
Het schema voor het kernprogramma varieert per week. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden en ambitie. 
De trainingstijd is van 19:30 tot 21:00 uur. De trainers zijn: 
–    Maandag- en woensdagavond: Marinus Jaspers; 
–    Donderdagavond: Stefan Nijenhuis en Richard Rutten. 

Recreatief lopen 

C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_4550.jpg

Misschien heb je de afgelopen maanden met de Corona beperkingen  ervaren hoe heerlijk het is om regelmatig hard te lopen. Je liep samen met een familielid, vriend/vriendin, buur, collega, kennis of alleen en je dacht: dat zou ik wel willen blijven doen! In dat geval ben jij bij AV Daventria 1906 ook aan het juiste adres. Door met anderen te trainen krijg je een betere techniek en conditie en de regelmatige trainingstijden in het bos of op de baan helpen je om het te blijven volhouden. Daarbij is het ook heel leuk om samen te lopen! Het sociale aspect is bij Daventria erg belangrijk, dus je krijgt er meteen gezellige loopmaatjes bij. 

Voor jouw start bij AV Daventria 1906 wordt de beginnerscursus Hardlopen georganiseerd: 

Beginnerscursus Hardlopen 

Vanaf 3 oktober a.s. wordt er met de beginnerscursus gestart. Tijdens deze cursus werken we in 12 trainingen aan techniek en conditie en je krijgt huiswerk om er thuis verder mee aan de slag te gaan. Ook zal een aantal gastsprekers aanwezig zijn, waaronder aan de vereniging verbonden fysiotherapeut Mark van der Putten (Fysicx). Iedere deelnemer krijgt een loopmaatje, want samen kom je verder! We sluiten de cursus af met het lopen van de 5km Brink tot Brink loop en samen kijken we naar een follow-up voor mogelijke deelname aan de bosgroepen (zie hieronder). 

Wanneer – Zaterdagen vanaf 3 oktober 2020, tijd: 10-11.00 uur. 

Waar – Atletiekbaan AV Daventria 1906, Sportpark Keizerslanden. 

Trainers – Henk Dimmendaal en assistent trainers Anton Stolte en Albert Broekhoff.   

Meer info – xxxx 

Bosgroepen 

C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_4496.jpg

Binnen onze vereniging is een grote groep recreatieve hardlopers die onder leiding van enthousiaste loopleiders hardlopen in het bos of op straat in de omgeving van Deventer. De leeftijd van deze atleten varieert tussen 24 en 84 jaar. Deze trainingen vinden plaats op dinsdagavond van 19:00 – 20:15 uur en zaterdagochtend van 8:30 – 9:45 uur. Er wordt gestart met gezamenlijk inlopen en warming-up. Daarna splitst deze groep zich in verschillende niveaugroepen voor een duurloop van ongeveer één uur (groep 1 loopt gem. 12 km/u  <>  groep 5 loopt gem. 8 km/u). Ook op de woensdagochtend loopt er een groep van 8:30 – 9:30 uur. Een gedeelte hiervan gaat hardlopen en een gedeelte gaat wandelen. 

 
De trainingen vinden plaats in het Kolkbos in Diepenveen. Vanaf de Boxbergerweg vind je dit na 100 meter op de Averlose Houtweg bij het Tjoenerhof. In de wintertijd (van begin oktober tot eind maart) is op dinsdagavond het vertrekpunt de atletiekbaan van AV Daventria 1906. In deze tijd van het jaar is het noodzakelijk om goed zichtbaar te zijn door verlichting mee te voeren of door goede reflecterende kleding. 
 

Specials

C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG_3203.jpg

Met onze specials toont Daventria haar maatschappelijke betrokkenheid. Specials zijn afdelingen binnen het verenigingsleven waarin mensen met een aangepaste behoefte aan sporten kunnen deelnemen. Zo verschilt het vrouwenlopen van het gewone recreatieve lopen. Voor alle vrouwen, plezier staat voorop, geen lidmaatschap. Loop je Lichter is een loopgroep waar op ieder niveau gelopen wordt, met als doel te werken aan psychische klachten zoals piekeren, somberheid, gevoelens van angst en spanning, onzekerheid of stress. G-sporters zijn sporters met een beperking.