post

Aankomst en welkom in Tokyo (Blog Jeroen #2)

In de (Japanse) ochtend van 21 juli is Emma in Tokio aangekomen. Ze is in een groep met 22 Olympiërs vertrokken. Nadat ze thuis al een flinke hoeveelheid administratie had ingevuld en ondertekend, kwam er op Schiphol nog een behoorlijk setje bij. De reis met KLM is prettig verlopen en ze heeft redelijk kunnen slapen. Vanaf het vliegveld in Tokio zijn ze per bus naar voorstad Shiba vertrokken naar hotel Qube (foto 1).  Hier heeft de Atletiekunie een trainingskamp van 10 dagen belegd. Drie dagen voor de wedstrijd gaat de betreffende atleet naar het olympisch dorp in Tokio. Er is dan twee dagen tijd om de inloopbaan te verkennen, het stadion te bekijken en klaar voor de wedstrijd te zijn.

Hanneke is 22 juli vertrokken vanaf Schiphol in een wat kleiner Olympisch gezelschap, maar met een echte Pikachu op haar rugzak (foto 2). Ook voor haar strenge protocollen en stevige administratie. Anderhalve dag later kon ze vrolijk zittend poseren (foto 3) voor zus Emma op de atletiekbaan van Shiba.

De accommodatie en organisatie geweldig goed in Chiba. De Japanners spannen zich geweldig in voor de Nederlandse atleten. Het team heeft busjes die dagelijks door Japanners worden geleverd. Wanneer ze arriveren, keren zij het busje alvast om, poetsen het (corona-vrij), vullen de routeplanner in. Het team rijdt zelf om ieder vorm van besmetting te voorkomen.

Het hotel en ook het eten is uitstekend. De bedrijfsleider is een Nederlander wat communicatie wel makkelijk maakt. Het team heeft een hele verdieping gekregen, met een lounge en een gym. De eetzaal bestaat uit allemaal aparte eenpersoons tafels. Het uitzicht is naar buiten. Of naar de skyline van Tokio en anders naar Mount Fuji.

Aanstaande vrijdag beginnen de atletiekonderdelen.

Vrijdag meteen de mixed estafette 400 meter. Het is nog niet bekend of Hanneke daaraan zal deelnemen. Dat horen jullie wellicht in deel 3.

Geef een reactie