post

De meerkamp van Emma is gestart, en hoe! (blog jeroen #4)

Vandaag, woensdag 4 augustus is de meerkamp van Emma begonnen, en hoe!

Op de 100 meter horden wist ze haar PR met 0,24 seconden aan te scherpen. Ze eindigde in haar serie net achter de huidige wereldkampioen Johnson Thompson maar voor regerend Olympisch kampioen Thiam. Voor beelden kijk naar: https://www.youtube.com/watch?v=2iTfaaXySuI.

Het tweede onderdeel hoogspringen is ook goed verlopen. Emma behaalde haar tweede PR door voor het eerst buiten over de 1.80 meter te gaan. Na twee onderdelen meer dan 2000 punten!

Net toen ze klaar was met hoogspringen was ze de eerste die Femke Bol op de baan kon feliciteren met haar bronzen medaille.

Na een rustpauze werd de meerkamp vervolgd met het kogelstoten. Hier lukt het niet helemaal bij Emma. Ze had meer in gedachten dan de 13.28 meter uit de laatste stoot. Erg jammer dat poging 2 op de sectorlijn belande en daardoor ongeldig was: die kwam namelijk in de buurt van de 14 meter terecht.

Accepteren en focussen op het volgende onderdeel de 200 meter sprint. Emma wist met een uitstekend tweede deel haar serie te winnen met een derde persoonlijk record van 24.25 sec.

Aan het eind van de eerste dag staat Emma op plek 11. Morgen heeft ze alle kans een PR puntentotaal te realiseren en de top 10 binnen te gaan.

Hanneke weet nog niet of ze in aanmerking komt voor een van de start[plaatsen voor de 4×400 meter op donderdag. Zij heeft inmiddels als laatst aangekomene al wel het Olympisch dorp verkend samen met collega-atleten (foto met de 5 ringen) en Japan een eeuwig aandenken in de vorm van graffiti geschonken (foto).

Morgen meer..

De 5 ringen

Geef een reactie