post

BRONS met diamanten randje op de Spelen voor Emma!

In een zinderende afsluitende 800 meter heeft Emma Oosterwegel op een schitterende manier de bronzen Olympische medaille gegrepen. Ze wist haar naaste concurrent (Kendell Williams uit de USA) ruim voor te blijven. De Belgische Noor Vidts won weliswaar de 800 meter maar de prachtige 2e plaats en een dik PR (2:11:09) voor Emma was voldoende voor het brons in Tokio!

Op grond van de eerste zes onderdelen waren de Belgische Naffie Thiam en Anouk Vetter al favoriet voor de eerste en tweede plaats maar in een bloedstollende apotheose steeg Emma ruim boven zich zelf uit met een totaal van 6590 punten op de zevenkamp.

Vroeg in de ochtend deed Emma zeer goede zaken bij het verspringen. Met een prachtige 6,29 meter verbeterde ze haar PR met ruim 20 cm. Deze afstand was goed voor een 6e plaats bij dit onderdeel waardoor Emma naar de 8e plaats steeg in het algemeen klassement.

Ook bij het speerwerpen overtrof Emma zichzelf en televisie kijkend Nederland. Met een geweldige 54,60 meter (2e plaats op dit onderdeel) schoot ze door naar de 4e plaats in de rangschikking met een verschil van slechts één punt op de Amerikaanse Williams. Emma verbeterde met deze worp haar PR en ons clubrecord met meer dan 2,5 meter!

De prachtige prestatie van Emma van 6590 punten is naast een super PR ook een verbetering van het clubrecord van Tineke Hidding uit 1983.

Klik hier voor de beelden van de de finale.
Klik hier voor de beelden van de Eurosport van vanochtend.
Klik hier voor de beelden van de NOS van vanochtend.
Klik hier voor een artikel van nu.nl van de zevenkamp. en hier nog één.
Klik hier voor het artikel in De Stentor.


Overigens wisten ook de Nederlandse 4 x 400 m dames zich te plaatsen voor de finale. Hanneke Oosterwegel maakt deel uit van dit team maar kwam nog niet in actie.

Geef een reactie