post

Afscheid en vertrek (Blog Jeroen #1)

Vandaag, vrijdag 23 juli 2021 gaat het beginnen, de Olympische Spelen in Tokio met Emma en Hanneke!

Zusje Anna heeft een fraai ontwerp gecreëerd (zie boven) dat vanaf vandaag als Billboard aan onze kantine is bevestigd.

De komende weken houden we u periodiek op de hoogte van het wel en wee van onze Daventrianen in Japan. Vandaag het eerste deel:

Afscheid en vertrek

Nadat op 1 juli de Atletiekunie het definitieve team bekend maakte dat Nederland gaat vertegenwoordigen op de Olympisch Spelen stond de wereld voor met name Hanneke even helemaal onderste boven. In korte tijd moest er van alles geregeld worden. Zo werden snel de trainingsschema’s aangepast zodat Hanneke mee kon gaan trainen met de andere dames van het estafetteteam. Opmerkelijke journalisten hadden tijdens het Nederlands Kampioenschap ook al gesignaleerd dat de gaten in haar oude spikes zo groot zijn dat de Pokemon afbeeldingen op haar sokken niet te missen waren. Nieuwe spikes moesten er dus ook komen en worden ingelopen. Daarnaast een versneld programma ter voorbereiding op de hitte in Tokio en een gedisciplineerd slaapschema ten einde de gevolgen van de jetlag te minimaliseren.

Voor zowel Emma als Hanneke werd daarna de wereld vervolgens ook weer heel klein. De nieuwe besmettelijke variant van het coronavirus in combinatie met het gegeven dat een positieve testuitslag een streep door Olympische dromen haalt, creëerde de afgelopen weken een vrijwillige mini-lockdown rondom de zussen. Twee weken iedere dag alleen corona-testen, trainen, eten en rusten in een “safe-house” (in Arnhem of Diepenveen).

Voor af te reizen naar Japan moest uiteraard nog wel op Huize Salland afscheid worden genomen van een van de grootste fans “Opa Herman”.

Beide dames hebben hun dagritme al aangepast aan de Japanse tijden. Dus 19.00 uur naar bed en 04.00 gaat de wekker. Op dinsdag 20 juli is Emma met de rest van het atletiekteam vertrokken naar Tokio. De vlucht van Amsterdam naar Tokio duurt 11 uur en daarin dient zo veel mogelijk te worden geslapen. Hanneke volgt op donderdag 22 juli.

Over een paar dagen volgt deel 2!

Geef een reactie