RaceRunner

Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.  

 
RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. 

Met hulp van Stichting Het Gehandicapte Kind heeft AV Daventria 1906 bij een inzamelactie, door de Rotary Club Deventer-Noord georganiseerd, drie RaceRunners bij elkaar gespaard. Zie het artikel onder. 

RaceRunners voor AV Daventria 1906 

RaceRunners logos wiel

Drie RaceRunners heeft AV Daventria 1906 bij elkaar gespaard dankzij Rotary Club Deventer-Noord! 

De geplande fietstocht waarmee zij een RaceRunner voor Daventria zouden financieren kon ivm Corona niet doorgaan. De vervangende wijnactie bleek een groot succes en Stichting het Gehandicapte Kind, de Dirk Kuyt Foundation en het Foppe Fonds verdubbelden de opbrengst. 

Op een zonovergoten Grote Kerkhof overhandigde de voorzitter van Rotary Deventer-Noord Jan Willem Vloot van Vliet in aanwezigheid van wethouder Rob de Geest en Kees van Hoof namens het Gehandicapte Kind een cheque van 10819 euro aan Daventria-voorzitter Jeroen Oosterwegel. Met dit bedrag kunnen drie (opvouwbare) RaceRunners aangeschaft worden! En is er budget voor training, instructie en een onderkomen voor de RR’s. 

Het duurt nog enige tijd voordat ‘onze’ RaceRunners geleverd worden, maar gelukkig konden ze rondom de uitreiking uitgebreid uitgeprobeerd worden. De wethouder, Rotary-voorzitter en Eefje Boons, Daventrianen en sporters met een beperking: iedereen moest even wennen, maar zette er dan fors de vaart in. 

Dat belooft veel sportplezier voor iedereen straks!