post

Daventria succes tijdens het Ultrafestival

Op 19 en 20 september 2020 werd voor de 3de keer het Ultrafestival op de wielerbaan in Deventer gehouden. Een feestje voor lopers en snelwandelaars die houden van ultralange afstanden. Als ultraloper heb je de keuze uit 1, 3, 6 12 of 24 uur lopen en de afstand die je behaalt, bepaalt je uitslag. Op dit voor Daventrianen bekende terrein werden mooie successen behaald. Deelname op zich is al een prestatie te noemen, maar met deze podium plaatsen hebben we hier te maken met echte bikkels.

Op het uur behaalde Chantal Spieker de 5de plaats met een afstand van 9,790 km. Rick Liesting werd met snelwandelen bij de 3 uur 1ste met een afstand van 39,097 km. Ook Hermine Boegborn presteerde op dit onderdeel door hardlopend een afstand van 31,454 km af te leggen en zo werd ze 2de. Op de 6 uur werd Anita Spieker met hardlopen 3de met een afstand van 57,068 km en op de 12 uur presteerde snelwandelaar Roel Hemmer met 95,286 km het tot een 7de plek.

Foto Kirsten Vogd

We vroegen Hermine Boegborn hoe ze de dag ervaren had. Hermine: “Ik vond het erg leuk om mee te doen, ook al omdat het relatief lang geleden was dat ik een evenement had gelopen. De sfeer was erg gezellig met al die tentjes en verzorgers van andere lopers. De aanwezige toeschouwers juichden eigenlijk alle lopers toe en moedigden iedereen aan. Ik was voorbereid op een vrij ‘saaie’ loop, want het blijft natuurlijk drie uur lang rondjes hollen, maar ik had een muziekje aan en ik kon me goed focussen op techniek. Toen na twee uur de vermoeidheid toe begon te slaan zorgde dat laatste ervoor dat ik wel ‘door’ kon lopen, al ging mijn tempo iets omlaag. Dat ik in de prijzen zou vallen had ik niet verwacht, ik was zelf al heel tevreden dat ik meer dan dertig kilometer had afgelegd, want dat was mijn doel. En dat zonder rare pijntjes, klachten of blessures! Een volgende keer zal ik zeker weer meedoen, misschien wel aan de zes uur…”

Geef een reactie