post

Beste meerkamp club van Nederland 2020

AV Daventria 1906 beste meerkamp club van Nederland 2020

Afgelopen weekend vond de NK meerkamp plaats in het Omnisport te Apeldoorn. Daventria was goed vertegenwoordigd met maar liefst zes atleten, die over het gehele weekend meerdere persoonlijk records verpulverden en in totaal drie medailles pakten. Kortom een weekend vol succes voor iedereen!

Leon Mak debuteerde bij de mannen senioren zeer geslaagd met een derde plek van 5597 punten en twee persoonlijk records op het verspringen en de 1000 meter. Lauri Hulleman werd vijfde waarin hij de kogel verder stootte dan ooit. Ook Wessel Boons verbrak overtuigend vier persoonlijk records, maar liet helaas flink wat punten liggen bij het verspringen door drie keer ongeldig te springen.

Djamell van Veen, de PR koning van dit weekend, verbeterde zichzelf op zes van de zeven onderdelen en sloot de meerkamp af met de snelste 1000 meter van de avond en eindigde hiermee tiende in het klassement bij de jongens junioren A.

Emma20200210

Emma Oosterwegel prolongeert haar titel als nederlands kampioene indoor voor de derde keer achter elkaar, dit met een nieuw persoonlijk punten totaal van 4306 door onder andere een hoogte te springen van 1.80 meter.

Nieuw Daventria lid Fenna Achterberg behaalde een bronzen plak bij de meisjes junioren B met drie persoonlijk records op het ver, kogel en de 800 meter en een punten totaal van 3648.

Geef een reactie