post

Topprestaties Daventrianen in Hengelo

Op de laatste dag van maart was Daventria goed vertegenwoordigd bij de halve marathon van Hengelo! Na een mooi voorbereidingstraject stonden op 31 maart 13 Daventrianen aan de start van de halve marathon en de 15 km. Het shirt met de rode balk en de adelaar was duidelijk zichtbaar in het veld. Met een frisse temperatuur, een beetje (tegen)wind en vanaf de middag de zon waren de loopomstandigheden perfect om mooie tijden te lopen.

En dat is gelukt! Chapeau voor alle prestaties. Nadat ’s ochtends de laatste tips en adviezen waren gedeeld, volgde een korte warming-up om daarna aan te sluiten in het startvak in het mooie FBK stadion. Marten ging er als een speer – alsof het een 1500 meter was – vandoor in het stadion waarna de rest van de groep in groepjes volgde.

Tijdens de 1e 5 kilometer was de ‘opdracht’ om energie te sparen en iedereen hield zich hier keurig aan. Bij de doorkomst op 11 km werden de blikken (en grimassen) al wat serieuzer waarna vanaf kilometer 17 iedere loper voor zich aan het laatste deel van de wedstrijd begon. Sommigen hadden op dat moment een clubgenoot in het vizier om op te richten, anderen zetten de tanden op elkaar om het tempo vast te houden. Edwin was op dat moment al binnen op de 15 km en vooral tevreden dat hij lekker en goed had gelopen. Volgende keer ook voor hem wellicht een halve marathon! Voor alle deelnemers waren vooral de laatste kilometers langs het spoor tussen Enschede en Hengelo pittig. Een lange, rechte weg waar geen eind aan leek te komen.

De laatste 300 meter moesten in het FBK-stadion worden afgelegd op een historische baan waar de allergrootsten zoals Haile Gebrselassie, Kenenisa Bekele en Dafne Schippers hun voetstappen hebben staan! Wat zijn er een mooie prestaties geleverd en wat kan iedereen trots zijn. Na afloop konden de ervaringen en verhalen worden uitgewisseld en op dat soort momenten kom ik tot de conclusie hoe leuk en mooi het is om samen van onze prachtige loopsport te genieten. Samen trainen, samen lachen en samen genieten van de prestaties! Op naar een volgend loopevenement, maar eerst op zondag 14 april onze eigen IJsselloop!

      

Lopers: Edwin, Martijn, Max, Suzanne, Gerard, Joyce, Richard, Karlijn, Matthijs, Marjan, Marten, Harry, Leidy, Dennis, Kees en Cas

Tijden:

Halve marathon
Marten van der Veen – 1:31:14
Richard Rutten – 1:37:19
Karlijn Rutten – 1:39:16
Max Eijer – 1:41:32
Cas Bakker – 1:43:56
Martijn Wirtz – 1:44:08
Suzanne van der Meulen – 1:45:38
Leidy Rutten – 1:45:56
Harry Hulman – 1:47:28
Gerard Gerritsen – 1:48:18
Marjan Roelofs – 1:51:41
Joyce Kooiman – 2:01:06

15 km
Edwin Kieviet – 1:16:52

Stefan Nijenhuis
Trainer donderdagavond AV Daventria 1906

Geef een reactie