post

Op trainingsstage in de States (1)

Daventrianen Eefje en Emma zijn op trainingsstage in Florida. Lees hieronder een blog over hun ervaringen.

Woensdagochtend 3 april werden we om 7 uur ’s ochtends verwacht op Schiphol en vertrokken we richting Amerika. Na een vlucht van negen uur kwamen we aan in Atlanta waar we vervolgens vier uur de tijd hadden om de douane te passeren en de tijd vol te maken tot onze vlucht zou vertrekken naar Sarasota-Bradenton Airport.
Uiteindelijk na een reis van negentien uur kwamen we aan bij de IMG Academy Campus (afbeelding 1). Na een praatje van de hoofdcoach Charles van Commenee werd de hele groep gesplitst in groepjes van vijf of zes man en verdeeld over de villa’s (zie afbeelding 2).
Het is niet voor niets dat de atletiekunie een trainingsstage regelt helemaal in Amerika. Het weer is elke dag prachtig (gemiddeld 28 graden). De atletiekbaan, gym, campus centre (waar we drie maaltijden per dag krijgen) en de villa’s liggen allemaal op loopafstand van elkaar. Nu zijn we natuurlijk ook wel verwende atleten en kunnen we gewoon via de ‘huis’ telefoon een nummer bellen, waarna binnen 2 minuten een karretje voor je deur staat die je overal naar toe brengt op de campus. Soms rijden ze wel wat hard en moeten ze uitwijken voor wasberen, eekhoorns en schildpadden, maar toch maken we er graag gebruik van!

We zijn mee op trainingsstage met de nationale selectie en omdat een heel groot deel van die groep deze zomer meedoet aan het WK in Doha, wordt er getraind onder zeer warme omstandigheden. Er wordt goed op gelet of we genoeg vocht binnen krijgen. We trainen vaak twee keer per dag en moeten elke ochtend onze urine inleveren. Ook wegen we ons voor en na de training om te kijken of er (veel) vochtverlies is. Ook hebben we een zweettest moeten doen om te kijken hoe het lichaam reageert op de warmte en hoeveel zout we verliezen tijdens het zweten. Dit allemaal om ons lichaam zo goed mogelijk te laten acclimatiseren aan dit warme weer.

De trainingen gaan erg goed, maar die doorsta je natuurlijk niet zonder rust. Tussen de trainingen rusten we veel, is er tijd voor een nap, Netflix en er moet natuurlijk gestudeerd worden. Af en toe is er met dit mooie weer natuurlijk ook tijd om aan het zwembad (afbeelding 3) te liggen. Het is natuurlijk zonde als de twee zwembaden niet gebruikt worden…

We verblijven op een campus en er is bijvoorbeeld geen supermarkt op loopafstand, dus wanneer we buiten de campus iets willen doen moeten we met de uber. Via de app geef je aan waar je bent en waar je heen wilt, dan betaal je en binnen letterlijk een minuut staat er een auto op je te wachten die je wegbrengt naar de supermarkt of naar het strand aan de Golf van Mexico.

We zijn nu op de helft van de stage en op 28 april vliegen we terug. We kijken erg uit naar de tweede helft van de stage!

Liefs, Eefje en Emma

Via deze link kan je een virtuele tour nemen over de campus:  https://www.imgacademy.com/campus-map 

afbeelding 1

 

afbeelding 2

 

afbeelding 3

 

Geef een reactie