post

Keuzemeerkamp 2019 ondanks bui geslaagde wedstrijd

Zaterdag 7 september 2019 was het weer tijd voor de jaarlijkse keuzemeerkamp voor junioren en pupillen bij AV Daventria.

Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat alle atleten kunnen kiezen welke onderdelen ze graag willen doen. De junioren konden kiezen tussen een werpdriekamp (discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen) of een spring-sprint driekamp (sprint, horden lopen en verspringen). Er deden 71 junioren mee, waaronder 1 uit Duitsland. Nils Horstmeier van TB Burgsteinfurt uit Steinfurt vertelde dat in hun regio geen werpdriekampen gehouden worden en dat hij speciaal daarvoor naar Deventer was gekomen. Niet voor niets, want hij eindigde op de 2e plaats bij de jongens junioren C.

De pupillen deden ook een meerkamp, met een sprint en een lange afstand (600m/1000m), keuze tussen verspringen en hoogspringen, en keuze tussen balwerpen en kogelstoten (pupillen A en B). Er deden maarliefst 107 pupillen van 25 verschillende verenigingen mee. De pupillen kwamen uit het hele land: Enschede, Hilversum, Amsterdam, Utrecht en zelfs uit Grootebroek (114 km enkele reis).

De weersvoorspellingen waren matig, maar de dag begon en eindig met een mooi zonnetje. Helaas kwam er ook een flinke bui tussendoor die sommige atleten parten speelde.
Fiene Klein Wolterink, junior D van AV Daventria, had bij het discuswerpen last van de gladheid in de discuskooi. Ze moest opletten niet uit te glijden bij het draaien, zo vertelt ze. Bij Willemijn Tijs schoot de discus bijna uit de hand door de gladheid van de discus zelf. Ondanks dat gooide ze een PR van 23,66. Lione van der Horst deed mee aan het spring-sprint-driekamp. Tijdens de regenbui moest zij verspringen. “Iedereen had het heel koud en dat was natuurlijk heel onhandig bij het springen. Ik had dan ook ver van mijn pr afgesprongen. Maar ik vond het voor de rest wel echt een leuke wedstrijd!”. Bij het hordenlopen was het haar voor het eerst gelukt 3 passen tussen de hordes te doen. Ze haalde er geen PR mee maar technisch boekte ze dus wel vooruitgang.

De uitslagen van de wedstrijden zijn zoals altijd te vinden op atletiek.nu

De uitslagen van de pupillenwedstrijd staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/26147/

De uitslagen van de werpdriekamp voor junioren staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/32065/
De uitslagen van de spring-sprint driekamp voor junioren staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/32064/all/

Op Youtube staat een video van de wedstrijden gemaakt door Harry Vos

Vooruitblik naar clubkampioenschappen
Het atletiekseizoen 2019 is alweer bijna voorbij maar er staan natuurlijk nog wel de finale (steden)wedstrijden op het programma en ook de Daventria clubkampioenschappen op zondag 6 oktober! De pupillen en junioren CD kunnen zich hiervoor inschrijven via de Daventria website.
De andere leden kunnen zich direct via Atletiek.nu inschrijven: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/26148/

 

 

Geef een reactie