post

eerste weekend van februari

Aanstaand weekeinde (1-3 februari) zit boordevol Atletiek. Het begint vrijdagavond in de schouwburg in Deventer waar de sportverkiezingen voor het jaar 2018  worden georganiseerd.  Zoals vaker de afgelopen jaren zijn ook nu weer Daventrianen genomineerd. Lauri Hulleman is genomineerd als sporttalent van het jaar. Hij wist Nederlandskampioen meerkamp te worden bij de jongens junioren A.  Er zijn zelfs twee sportvrouwen van Daventria genomineerd. Om te beginnen de sportvrouw van Deventer van het jaar 2017 Eefje Boons. In 2018 werd zij Nederlands kampioen op de 100 meter horden en bereikte zij de halve finales op het Europeeskampioensschap Atletiek in Berlijn. Daarnaast is Emma Oosterwegel genomineerd. Zij werd in haar eerste seizoen bij de senioren Nederlands kampioen op de indoor meerkamp en wist met een nieuw persoonlijk record op de zevenkamp de limiet voor het EK onder 23 af te dwingen dat later dit jaar in Zweden zal plaatsvinden.

Deze twee dames maken tevens deel uit van de genomineerde vrouwenploeg van AV Daventria 1906 die voor het eerst in de 112 jarige geschiedenis op het allerhoogste competitieniveau mochten deelnemen en daar meteen een derde plaats afdwongen.
Vanaf half acht begint het programma. Toegang is gratis. Het is dubbel zo leuk wanneer er veel Daventrianen aanwezig zijn.

Zaterdag en zondag worden in omnisport de Nederlandse kampioenschappen indoor georganiseerd. Voor Daventria komen de volgende atleten uit:
Meisjes junioren A: Lynn van Zijl en Danique de Haan
Dames Senioren: Emma Oosterwegel
Heren Senioren: Lauri Hulleman en Ronald Kuin
Gedurende het weekeinde vinden ook de NK masters op individuele onderdelen plaats. Vanuit Daventria zullen Ellek Steenbergen, Rick Liesting, Bert Boer en Jeroen Oosterwegel deelnemen.

En dan hebben we het nog niet eens over al die Daventrianen die in Apeldoorn meedoen aan de Midwintermarathon.

Geef een reactie