post

Week v/d pleegzorg

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 31 oktober t/m 7 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. 

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Tijdens de Week van de Pleegzorg willen we daarom nieuwe pleegouders werven en bestaande pleegouders in het zonnetje zetten.
Samenwerking sportverenigingen
Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In heel het land helpen sportverenigingen mee bij de werving van nieuwe pleegouders!
Samen met pleegzorgorganisaties verspreid door het land organiseren we een week lang activiteiten: een overzicht staat op www.weekvandepleegzorg.nl

Geef een reactie