post

Speerwerpevent

Speerwerpevent

De spanboog van het lijf, kracht van de worp, schoonheid van de door de lucht vliegende speer. Van oermensen die hun dagelijks voedsel bij elkaar wierpen, tot eigentijdse peuters die een mooie stok van zich afgooien: de pracht en kracht van het speerwerpen is van alle tijden! Deze prachtige sensatie van het speerwerpen kan iedereen zondag 6 mei ervaren tijdens een uniek speerwerpkampioenschap mét speciale clinics, die onze wedstrijdorganisatie commissie (WOC) organiseert.

Speerwedstrijden zijn schaars in Nederland. Hiermee is dit kampioenschap voor speertoppers een prachtige kans om limieten voor deelname aan internationale toernooien binnen te halen. De wedstrijd is dan ook vol! Diverse werptoppers, waaronder Daventria-atleten Emma Oosterwegel en Lauri Hulleman zullen een poging wagen internationale limieten binnen te slepen. Voorafgaand aan de wedstrijd vinden er speciale clinics plaats waaraan leden en niet-leden kunnen deelnemen.

speerposter 2018Generatie-clinic

Niets is leuker dan sporten met je (klein)kind. Samen buiten en bewegen in een vrolijke ambiance. Op een speelse manier leert een Daventria trainer de speerwerp-technieken aan. Kinderen tot 12 jaar werpen vanuit veiligheidsoogpunt met een speciale kinderspeer (vortex). Een (groot)ouder-kind team wedstrijdje sluit de clinic af. Deelname aan de clinics is gratis.
 

Speerwerpclinic voor 12+

Naast de (groot)ouder-kind clinic is er een clinic voor iedereen die ouder is dan twaalf jaar. Daventria is er trots op dat Kees Bethlem als oud-bondscoach en trainers van nationale speertoppers deze clinic geeft! Ondanks het professionele niveau van de trainer is ervaring geen vereiste voor deelname aan de clinic. 

Programma en aanmelden

Beide clinics vinden plaats van 11.45 tot 12.30 uur op onze  atletiekbaan. Deelname is gratis. Aanmelden voor de clinics kan tot uiterlijk 1 mei via de Daventria website 

Om 13.00 start het wedstrijdprogramma van het Speerwerpevent met het speerwerpen voor de vrouwen, en om 14.45 starten de mannen met hun wedstrijd speerwerpen.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom om tussen 11.45  en 16 uur te komen kijken naar de clinics en unieke wedstrijd!

Geef een reactie