post

Speerwerpevent fraai succes voor Daventria

Zondag 6 mei kwam de Nederlandse speertop bijeen in Deventer voor de eerste echte wedstrijd van het seizoen. Het was snel duidelijk dat de, vorig jaar voor het eerst door WOC van Daventria georganiseerde wedstrijd populair is. Binnen een mum van tijd hadden meer dan 18 dames en 18 heren zich aangemeld in de categorieën junioren B, Junioren A en senioren.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf oud-bondscoach Kees Betlem een speerclinic waar 20 Daventrianen de fijne kneepjes van de oud Griekse sport werd bijgebracht. Op de foto is te zien dat Kees ondanks zijn leeftijd de groep er meteen onder heeft……..Tegelijkertijd werd een ouder-kind clinic speerwerpen gegeven door Daventria jeugdtrainers. Fanatiek en met veel lol streden ouders en kinderen met en tegen elkaar op diverse onderdelen.

De nationale top liet al vroeg in het seizoen mooie prestaties zien. Jurriaan Wouters de Nederlands kampioen van 2015 wist zijn persoonlijk record te benaderen. Hij kwam tot 72,50 meter. Bij de dames was het Daventria atlete Emma Oosterwegel (Nederlands kampioene van 2016) die de tot nu toe beste jaarprestatie neerzette met een afstand van 51,89 meter.

Opvallend goed presteerden bijna alle Daventrianen! Ronald had niet helemaal zijn dag, Lynn kwam in de buurt van haar PR.

Janne, Lieke, Danique en Lauri kwamen allen tot persoonlijk records.
Megan Broekhuis verbeterde haar PR met bijna 10 meter! Zij ontving daarvoor de de dagprijs bij de dames. Niet wie het verst wierp kreeg de prijs, maar degene die haar persoonlijk record maximaal wist te verbeteren. Bij de Heren ging deze prijs naar Willem Veldpauw van Hellas Utrecht.

De WOC mag trots zijn op deze middag. Gezellig en goed georganiseerd.
En met een zeventig meter worp bij de heren en een vijftig meter worp bij de dames zijn de baanrecords in Deventer ook op nationaal niveau gekomen!

Geef een reactie