post

Palmares van het weekend

Fraaie Daventria-prijzen op zaterdag 1 december. Al tientallen jaren vindt op de 1e zaterdag van december in Nijeveen de Bovenboerloop plaats. Een snel parcours over 21,1 km, 11,4 km of 4 EM. Deze laatste afstand was op deze zonninge zaterdag een prooi voor Kitty van der Veen.
Tegelijk vond in Lettele de 3e editie plaats van de Oostermaetloop, onderdeel van het Sallands Crosscircuit.

De start en finish vonden plaats bij het kulturhus De Spil, en het cross parcours voer over de mooie onverharde paden van het landgoed de Oostermaet. Op de 10km hoofdafstand stond zowel bij de mannen als bij de vrouwen een Daventriaan op de hoogste trede van het ereschavot.
Johan Kats won deze afstand bij de mannen na een flinke eindsprint in 34:36, en Irene Kalter won bij de vrouwen met een ruimere voorsprong in 42:28.
Een flink aantal Daventrianen stonden aan de start van de diverse afstanden.
Uitslagen zijn hieronder te vinden.

mijnINSCHRIJVING.nl | Uitslagen | Oostermaetloop

 Zondag 2 december was het weer feest: De Pfixx Solar Montferland Run, het kleine broertje van de Zevenheuvelenloop met start en finish in het pittoreske ’s-Heerenberg. Dwars door het  heuvelachtige en bosrijke landschap van Montferland en door de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam.. Een prachtige finale van de Ugandees Kissa en de Ethiopiër Berihu die haast tegelijk over de finish kwamen in 43:21  Op de hielen gezeten door een sterk aantal Daventrianen:

Zie HIER voor de uitslagen van onze clubgenoten.

Geef een reactie