post

Onvergetelijke Koffieloop

Rondje Duursche Waarden. Op de zonnige zaterdagochtend 27 mei zijn we met 45 mensen naar het bezoekerscentrum in Den Nul gereden. Ongeveer 10 wandelaars hebben een rondje van 6 km gewandeld door de Duursche Waarden, een 120 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer aan de IJssel. De andere 25 mensen hebben een rondje hardgelopen.

We liepen via de Drijfburg richting de dijk waarachter het natuurgebied bereikbaar is. In een lange lint liepen we via de weilanden, met uitzicht op ooievaarsnesten, naar een bosje. Via water- en moerasgebiedjes naar het trekpontje richting de IJssel. In een jolige bui, met te veel mensen op de pont geklommen en toen sloeg de pont om…..

Sommigen konden in het water springen, maar er lagen ook mensen onder de pont. De schrik zat er goed in. Gelukkig is iedereen (bijna) ongedeerd gebleven, op wat schrammen en bulten na en materiële schade. We vinden het heel vervelend dat dit gebeurd is, dus van harte sorry voor de mensen die geschrokken zijn. Glibberend in het water en de modder hebben de mannen de pont weer overeind gekregen. Een deel van de groep is terug gelopen naar het bezoekerscentrum en werd daar hartelijk verwelkomd met zelfgebakken appeltaart en koffie en thee en konden op het terras bijkomen van de schrik.

De catering wordt verzorgd door Op Duur, een dagbestedingsplek van de JP van de Bentstichting, opgezet door Daventriaan Albert Broekhoff! De rest is alsnog via het trekpontje naar de overkant gegaan en verder gegaan langs de IJssel, de oude steenfabriek Fortmond. Langs meidoornstruiken en een landgoed met een zebra, terug naar het bezoekerscentrum. Deze koffieloop zullen we niet snel vergeten!

Groet Johan, Rudy, Anton, Daphne.

   

Geef een reactie