post

Junioren AV Daventria 1906 doen het goed bij de OGOK in Ede

Jaarlijks zijn er individuele Open Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen (OGOK) voor CD Junioren. Dit jaar vond deze wedstrijd plaats in Ede. Zaterdag 9 juni hebben 2 D-junioren (Kees Hulman en Lione van der Horst) en 4 C-junioren (Matthijs Klaasboer, Thijs van Brouwershaven, Cindy Hofstede en Rixt ter Woord) AV Daventria 1906 vertegenwoordigd in het zonovergoten Ede.

 

Kees had een zeer gecomprimeerde chronoloog, met 80m horden, hoog en speer. Helaas kwam hij met hoog niet echt in de wedstrijd en moest hij met 1.45m genoegen nemen. Met horden heeft hij keurig de finale gehaald, waar hij 7e werd. Met speer was hij een goede middenmoter. Lione, licht geblesseerd, heeft zowel met horden en ver mooie pr’s behaald. Het hoogspringen heeft ze helaas moeten laten schieten.

Voor Matthijs stond discus, 800m en ver op het programma. De discus vloog niet echt lekker. De 800m die daarop volgde was daarentegen goed voor zilver! Met ruim 2 seconden onder zijn pr was dit een prachtige prestatie. Zijn tijd: (2:18,58). Helaas moest hij licht geblesseerd het ver laten schieten. Thijs mocht met 2 bronzen medailles naar huis. Zowel voor kogel als voor de 100 meter, beiden met een mooi pr: kogel 11.23 m en sprint 12.52s! Bij de horden serie kwam hij niet goed uit de startblokken en liep hij een matige race. Te laat kwam hij erachter dat dit toch goed genoeg was voor de finale ….

Cindy begon met ver. Helaas liep dit niet echt lekker en kwam ze niet bij haar pr in de buurt. Ze moest meteen door naar hoog. Daar wist ze haar pr met maar liefst 4 cm te verbeteren. Net niet goed voor een derde plek vanwege een foutsprong meer. Met de 80m sprint wist ze de finale te halen en eindigde ze op een 5e plaats. Voor Rixt was hoog haar eerste onderdeel. Met een een verbetering van haar pr van 1.55 naar 1.57m wist ze de 2e plaats te behalen: zilver! Het kogelstoten leverde daarna een 5e plaats op.

Kortom een prachtige sportieve dag!

Van links naar rechts: Rixt, Lisa, Cindy, Thijs en Mattijs. (Lione en Kees ontbreken op de foto)

Geef een reactie