post

Daventrianen succesvol op NK Atletiek

Afgelopen weekeinde (1-3 juni) werd in Gouda het Nederlands kampioenschap outdoor voor de masters (35 plus) gehouden. Een eindje verderop in Den Haag vond op het zelfde moment het Nederlands kampioenschap meerkamp voor de jeugd plaats.

Bij de Masters nam Elleke Steenbergen -ondanks een lichte blessure- deel aan het verspringen, de 100 en de 200 meter. Op alle disciplines ging ze met een zilveren medaille naar huis. Bert Boer bekroonde zijn intensieve trainingen afgelopen winter met een prachtige bronzen medaille op de 400 meter. 

Megan Broekhuis debuteerde bij de junioren B op het NK meerkamp met een fraaie dertiende plaats. Danique de Haan en Lynn van Zijl behoorden tot de outsiders en zetten beiden een prima zevenkamp neer. Danique werd zesde en Lynn pakte met bijna 5000 punten het brons!
Bij de junioren A begon Lauri Hulleman als een van de favorieten. Hij maakte die rol meer dan waar en werd met 7270 punten de nieuwe Nederlandse Kampioen!

Eefje Boons nam op zondagmiddag (3 juni) deel aan de Fanny Blankers Koen games in Hengelo.In een sterk bezet veld snelde Eefje op de 100 m Horden naar een tijd van 13.34.

Geef een reactie