post

11de editie Natte Voot’n Loop

Traditiegetrouw is er op Hemelvaartsdag de Natte Voot’n Loop. 10 jaar lang georganiseerd door Theo Leerkes vanaf zijn huis in Wesepe. Deze 11de editie werd georganiseerd door Anke en Edwin Kieviet en Leidy en Richard Rutten. Dit keer vanaf de atletiekbaan van Daventria. De deelnemers zijn van de dinsdag/zaterdag Bosgroep en van de Baanatleten van de donderdagavond.

Om 08:07 vertrokken 24 Natte Voot’n lopers voor een route richting Schalkhaar. Allereerst door het Zandweteringspark en via het nieuwe struinpad langs de Wetering naar het kanaal. Door de nodige regen van de nacht ervoor had iedereen ondertussen natte voeten, wat natuurlijk hoort met een loop met deze naam. Tijdens de hele Natte Voot’n loop is het uit de hemel gelukkig droog gebleven. Inmiddels bij het kanaal aangekomen zijn we de Ecopassage bij het kanaal overgestoken, linksaf geslagen om vervolgens rechtsaf via de Linderweg en de Zandbelter(molen)weg weer uit te komen bij de molen aan de Spanjaardsdijk. Hier stond Anke ons op te wachten met drinken, koek en watermeloen. Dit was halverwege de route.

Na een korte pauze hebben we onze weg weer vervolgd. Via enkele lusjes door bos en weide links en rechts van de Spanjaardsdijk zijn we via het Wechelerveld en het Zandweteringspark na 16,5km weer terug op de baan. In de kantine is er nog even gezellig nagekletst met koffie en gebak.
De traditie is voor de komende twee jaar veilig gesteld. In 2019 zal Max het organiseren en in 2020 starten we vanaf Olst georganiseerd door André.

                              

 

    

 

       

                                       

Geef een reactie