post

Verslag van promotiewedstrijd damesploeg

Damesteam AV Daventria 1906 promoveert naar het Elite niveau NL teams.

Na een ontzettend spannende wedstrijddag heeft Deventer weer een team op het allerhoogste niveau. De dames van Daventria wisten op zondag 17 september de  derde plaats te veroveren op de promotie wedstrijd. Dit betekent dat ze volgend jaar met de beste acht ploegen mogen gaan strijden om de Nederlandse titel. Daventria is enige ploeg uit Noord-oost Nederland die op dit absolute topniveau gaat uitkomen. Het is voor Daventria ook de eerste keer in de 111 jarige geschiedenis van de vereniging.

WK ganger Eefje Boons grossierde punten op de 100 meter horden (1e) de 100 (1e) en 200 meter (2e). Emma Oosterwegel won het hoogspringen en pakte veel punten op speer. Lieke van de Brink werd tweede bij het verspringen en Jorieke Korenromp 2e bij de 400 meter. De grote verrassing zat echter in de uitstekende prestaties in de breedte. Op alle onderdelen werd naar en vaak boven verwachting gepresteerd. Zo pakte Tessa Poen  4 punten op de steeple chase en verraste Marloes Oosterwegel met een PR op het kogelslingeren (5 punten). De junioren Laura Oldenburger, Anna Oosterwegel, Jinke Jansen, Megan Broekhuis en Lynn van Zeil (PR op kogel) schraapten meer punten dan verwacht bijeen.

Lotte van de Put bekroonde een prachtige 3000 meter (PR) met een derde plaats. Teamcoach Sanne van Rossum nam zelf de discus voor haar rekening. Met 36 meter wist deze veterane nog eens 4 punten toe te voegen.
De dames hoopten op een vierde plaats die recht zou geven op promotie. Met een ijzersterke 4 keer 400 die Daventria overtuigend won werd zelfs een derde plaats bereikt.

Een prachtige dag voor Daventria en een historische voor Deventer.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op atletiek.nu

Geef een reactie