post

Speerwerp-event op zaterdag 6 mei

De spanboog van het lijf, kracht van de worp, schoonheid van de door de lucht vliegende speer. Van oermensen die hun dagelijks voedsel bij elkaar wierpen, tot eigentijdse peuters die een mooie stok van zich afgooien: de pracht en kracht van het speerwerpen is van alle tijden. Graag laat AV Daventria 1906 atleten en andere doelgroepen de sensatie van speerwerpen ervaren tijdens een speerwerpkampioenschap. Op zaterdag 6 mei 2017 organiseert de Deventer atletiekvereniging daarom een speerwedstrijd én clinics voor iedereen die tot nog toe slechts dromen kon van werpen met dit fabuleuze wapen der oudheid.

Speer wedstrijd
Speerwedstrijden zijn schaars in Nederland. Graag biedt Daventra liefhebbers van het speerwerpen de mogelijkheid deel te nemen aan een speerwerpevent. Een mooie wedstrijd voor iedereen met passie voor speerwerpen. Voor speertoppers een prachtige kans om limieten voor deelname aan internationale toernooien binnen te halen. Er is plek voor 30 werpers. Meld je dus snel aan op atletiek.nu

Clinics
Alhoewel het speerwerpen sterk tot de verbeelding spreekt, komt de meerderheid van de mensen niet verder dan het gooien met stokken of stenen. Al dan niet naar elkaar of door een ruit…. Om de sensatie van het werpen met een echte speer mogelijk te maken voor een breed publiek, organiseert Daventria tijdens de speerwerpwedstrijd ook speerwerp-clinics.

Speerwerpclinic voor12+
Iedereen die het leuk vindt kan meedoen aan de speciale speerwerp-clinics. Deze clinics zijn leuk als kennismaking met het speerwerpen. Daarnaast zijn de clinics zeer geschikt voor gevorderden die de fijne kneepjes van het speerwerpen willen leren. Aangezien de clinics gegeven worden door de absolute speertop van Nederland: Kees Bethlem (voormalig bondscoach) en Elliott Thijssen (vijfvoudig Nederlands kampioen en trainer van speertoppers). Ondanks dat de clinics gegeven worden door speertoppers, is ervaring geen vereiste voor deelname aan de clinics. Iedereen die ouder is dan twaalf jaar kan meedoen! Deelname aan de clinics is gratis.

Tijdstip: 12-13 uur
Locatie: Atletiekbaan Deventer, sportpark Keizerslanden
Aanmelden is mogelijk tot 5 mei via: wocavdaventria@gmail.com

Generatie-clinics
Niets is leuker dan sporten met je (klein)kind. Samen buiten en bewegen in een vrolijke ambiance. Op een speelse manier leert een Daventria trainer de speerwerp-technieken aan. Kinderen tot 12 jaar werpen vanuit veiligheidsoogpunt met een vortex. Een (groot)ouder-kind team wedstrijdje sluit de clinic af. Deelname aan de clinics is gratis.
 
Tijdstip: 13-14 uur
Locatie:  Atletiekbaan Deventer, sportpark Keizerslanden
Aanmelden is mogelijk tot 5 mei via: wocavdaventria@gmail.com

Geef een reactie