post

Prachtige prestaties bij de Bunkercross


Weggestopt in de bossen tussen Olst en Deventer ligt het mooiste crossparcours van Nederland; Ruim 500 atleten waaronder heel veel (jonge en iets oudere) Daventrianen renden op 26 februari over de bochtige paden en door het weiland.
Lasse Wiggemans -één van onze mila-talenten- schreef onderstaand verslag.

 Afgelopen zondag stond de Bunkercross op het programma voor verschillende Daventrianen uit de MILA groep. Deze goed georganiseerde cross maakt deel uit van de Cross League Oost en het Sallands Cross Circuit. Het was de afsluitende wedstrijd voor beide circuits. Vandaar dat de hele regio was uitgelopen om deel te nemen aan deze cross. Van Venray tot Amersfoort terug naar Hellendoorn en Zwolle.De dag begon met de 5 kilometer, twee rondjes over het verraderlijk zware parcours (heuveltjes, vals plat, modder en oneindig veel bochten).

Er werd pittig gestart waarbij Ronald Kuin gelijk de kop nam uiteindelijk finishte hij in een tijd van 19’40’’ (progressie van 20’’+ t.o.v. vorig jaar). Een verdienstelijke tijd voor de alleskunner (5 februari nog 9e op het NK meerkamp indoor). De kop werd al snel overgenomen door Seb Wiggemans.Seb won de Bunkercross in een tijd van 16’58’’. Dit is een nieuw parcoursrecord (voormalig 17’41’’ Freek Lier)! Seb verzekerde zichzelf daarmee van een 2e plaats in de Cross League Oost. Daarachter zat zijn broertje Lasse met een tijd van 18’35’’. Ruim een minuut sneller t.o.v. vorig jaar (zelf was hij niet tevreden… Iets meer crosservaring en dan komt het wel!) Oxo finishte daar kort achter met een tijd van 18’39’’. Zeer sterk aangezien het feit dat Oxo van Kempen een tijd in Zweden is geweest voor zijn studie.

Op de 10e plek eindigde Mark Jansonius (trainingslid bij Daventria). Met een tijd van 19’57’’. Jurrien ten Hoeve pakte de 14e plek. Niet slecht na een aantal drukke weken en het trotseren van de heersende griep. Daarachter was het Dennis met een tijd van +-20’ (helaas staat Dennis Maas niet in de uitslagen maar we kunnen u verzekeren dat hij er was! (Zo’n baard is nou eenmaal niet te missen).

Chiel van Mourik is als laatste bij de MILA groep aangesloten en werd verdienstelijk 29ste  plek. Erg goed voor een eerste jaars A-junior (tijdens een carnavals weekend). Leonie Glazenborg (trainingslid bij Daventria) pakte de 7e plek bij de vrouwen. Een solide plek voor haar! Tessa Poen werd 14e en is goed op weg naar een mooi baanseizoen.

Dit biedt perspectief voor de toekomst: hoge klasseringen en snelle tijden! Volgende week staat het NK cross in Amsterdam op het programma voor: Ronald, Jurrien, Seb, Lasse, Oxo, Mark en Leonie.

>> Alle uitslagen vind je hier

 

Geef een reactie