post

Jan de Vries -ons oudste erelid- overleden

Op zaterdag 4 november is op 93-jarige leeftijd ons ere-lid Jan de Vries overleden. Jan werd op 6 november 1936 lid van onze vereniging en was daarmee al jaren het oudste lid. Op 31 mei 1991 werd Jan erelid van onze vereniging vanwege zijn jarenlange inzet voor onze club.   

 Van onze voorzitter:

Afgelopen zaterdag 4 november is ons ere-lid Jan de Vries overleden. Jan was 93 jaar en al meer dan 81 jaar Daventriaan in hart en nieren. Ik heb, samen met Elleke Steenbergen, het genoegen gehad met Jan enkele keren uitgebreid terug te blikken op zijn lange en actieve periode bij de A&VV Daventria. Wat was hij trots op zijn club! In het portret dat Elleke (link) uit deze sessies samenstelde kunt u dit nog eens teruglezen.
Bij het laatste afscheid hebben zijn oude Daventria-makkers hun gevoel nog eens verwoord in een In Memoriam dat u hieronder aantreft.
We hebben een groot Daventriaan verloren.
Jeroen Oosterwegel

 

 

                                                                                        In memoriam 
                                                                           Namens de A en VV Daventria
                                                                        Johannes Philippus de Vries (jan)
Geboren  7 mei 1924 en lid van de A en VV Daventria op 6 november 1936
Jan is begonnen bij de afdeling Voetbal, later heeft hij ook nog de atletiek sport beoefend.
In beide takken heeft hij nooit een toppositie bekleed. Na zijn sportieve periode vervulde Jan diverse bestuurlijke en sociale functies zowel binnen als buiten de vereniging. Vooral voor de jeugd met name de pupillen (zwaluwen toernooi G.V.B.). Tevens had hij zitting in de strafcommissie van de KNVB en de ballotage commissie. Hij werkte mee aan de legendarische “Daventria Revue’s” uit het verleden, in latere jaren het Daventria Carnaval. Als lid van de feestcommissie was hij zeer bekend met zijn Sinterklaas optreden zowel bij de jeugd als in de avonduren bij de oudere garde onder grote hilariteit met zijn knechten Pedro en Pandro.
Samen met Lies zijn vrouw waren ze fervente bezoekers van vele wedstrijden bij zowel Atletiek als Voetbal. Jan was mede-organisator van de zogenaamde maandagmiddag onderhoud ploeg en oprichter van de nu nog bestaande “Daventria Senioren groep ‘95”.
Wij verliezen in hem een op en top Daventriaan en zullen hem in ere houden. Want weet u hij was het waard!

 

Geef een reactie