post

Höhenflug trailrun Sauerland

Zondag 11 juni 2017 was Daventria goed vertegenwoordigd bij de Höhenflug trailrun in het Sauerland. Op basis van de enthousiaste verhalen van Richard, Cas, Xylander en Stefan over de editie van 2016 besloten dit jaar meer Daventrianen de Höhenflug uitdaging aan te gaan. Met een gezelschap van 10 personen (9 Daventrianen en 1 gastloper) werd zaterdag afgereisd naar Sundern in het Sauerland.

Na een korte parcoursverkenning op zaterdagmiddag werd eerst het lokale bier geproefd bij een lokaal stuwmeer (Sorpesee)  om vervolgens in te checken bij een typisch Duits hotel in vakwerkstijl. Tijdens het diner werden de verwachte (of gehoopte) eindtijden met elkaar gedeeld en werden de laatste strategieën uitgewisseld om de 500 hoogtemeters goed te bedwingen.

Zondag 11 juni begon vroeg want de start van de halve marathon was al om 10 uur. ‘s Ochtends om 7.30 uur zat de gehele groep dan ook aan het ontbijt en volgde iedereen zijn eigen ritueel voor deelname aan een loopwedstrijd. De organisatie had al geadviseerd om op tijd bij de start te zijn, aangezien een maximum aantal deelnemers zich had ingeschreven. Vooraf was al duidelijk dat wij niet de enige vertegenwoordiging waren vanuit die Niederlande. Een loopgroep uit Geldrop was aanwezig met een touringcar vol lopers. Het evenement staat niet alleen bekend om zijn prachtige parcours, maar ook om de perfecte organisatie. Alles was tip top geregeld.

Om 10 uur stonden Davy, Martijn, Peter, Cas, Richard, Stefan, Henk en Norbert klaar voor de start van de halve marathon. De zon was inmiddels al volop aan het schijnen en het beloofde een pittige tocht te worden. Om 10.20 uur konden ook Marijke en Albert starten aan hun ronde van 10 km. Om 12.15 uur was iedereen weer binnen en konden alle ervaringen worden gedeeld onder het genot van een welverdiende Veltins. Voor sommige waren de heuvels prachtig en goed te doen, maar anderen hadden toch wat meer moeite met die steile hellingen. Uiteindelijk heeft iedereen een geweldige prestatie geleverd en kan zichzelf finisher noemen van de Höhenflug trailrun! Het was een prachtig weekend met mooi weer, veel gezelligheid en een mooi parcours door een prachtige omgeving. Op naar volgend jaar!

Stefan Nijenhuis
trainer donderdagavondgroep

Marijke Nieuwenhuis, Davy Kastelein, Martijn Wirtz, Cas Bakker, Richard Rutten, Peter van Dalen, Henk Dimmendal, Albert Broekhoff, Norbert Polman (gastloper) en Stefan Nijenhuis.

 

Geef een reactie