post

Hanneke Oosterwegel naar EK Atletiek

Nadat zusje Emma zich drie weken geleden bij het speerwerpen al kwalificeerde voor het Europees Jeugd Kampioenschap (onder de 20) in Italië, is het ook feest voor Hanneke Oosterwegel. Zij is geselecteerd voor het Nederlands team dat naar de Europese kampioenschappen voor neo-senioren (onder de 23) gaat. Hanneke komt uit op de 400 meter horden.

HannekeO

 

Technisch directeur Ad Roskam besloot haar te selecteren vanwege haar enorme progressie afgelopen jaar en het feit dat ze qua tijd in de top tien van Europa staat.

Hanneke combineert topatletiek met een studie scheikunde in de Verenigde staten. Zie ook http://losseveter.nl/2017/06/29/19-atleten-naar-ek-onder-23-bydgoszcz/

Binnenkort hopen nog meer Daventrianen zich te plaatsen voor de grote internationale toernooien. Lauri Hulleman maakt kans om samen met Emma Oosterwegel naar Italië af te reizen. De limiet voor de meerkamp ligt binnen zijn mogelijkheden. Komend weekeinde gaat hij het proberen in Best.

Eefje Boons richt zich op de 100 horden van het WK senioren in Londen. Donderdagavond liep zij in een sterk bezet veld in Barcelona.

Vrijdag 30 juni starten de Nederlandse kampioenschappen voor de A en B-jeugd bij Prins Hendrik in Vught. Ook daar hebben zich weer veel jonge Deventer Daventria talenten voor gekwalificeerd.

Geef een reactie