post

Goede prestaties voor Daventrianen op het NK-senioren indoor

Op de 1e dag van het NK-senioren indoor kwamen 4 Daventrianen aan de start. Hidde ter Woord, Jorieke Korenromp, Eefje Boons en Lieke van den Brink. Hidde begon de dag in het Omnisport met het hoogspringen, Lieke mocht beginnen met haar favoriete verspringen en zou later op de dag ook nog in actie komen op de 60m, Eefje gebruikt tijdens dit toernooi de 60m sprint vaak als opwarmer voor de horden van de volgende dag en Jorieke mocht haar kunnen laten zien op de 400m.

Terwijl iedereen het Omnisport binnen druppelt was Hidde al druk aan het inspringen. Met een sprong over 1.91 en 1.96 liet hij een paar mooie sprongen zien. Helaas lukte hem dit niet op de 2.01 en strandde hij op een 9e plaats. Lieke is bij haar eerste sprongen nog wat op zoek naar de juiste aanloop. Met 5m57 in haar 2e poging plaatst zij zich voor de finale. In de finale loopt ze eindelijk heel goed door en spring heel ver, maar helaas is deze poging ongeldig. In haar laatste poging verbetert ze zich nog wel naar 5.69 wat goed is voor een 6e plaats. In de series 60m is de fut er bij haar nu uit en met een redelijke 8.02 weet zij zich niet voor de halve finale te plaatsen.

Eefje evenaart in de series 60m haar PR en plaatst zich met de 5e tijd voor de halve finale later op de dag. Jorieke had zich bewust afgemeld voor de 60m, omdat dit erg kort zat op haar favoriete 400m. In deze 400m gaat ze gedurfd van start en loopt een erg goede race. Met 55.46 mist zij op 0.1 seconde de finale en wordt in het eindklassement uiteindelijk 7e.

In de halve finale van Eefje op de 60m, is er eerst een valse start. Bij de 2e start is ze minder goed weg, maar loopt ze wel een PR: 7.54. In de finale gaat haar start ook niet vlekkeloos en na een inhaalrace loopt ze 7.55 en wordt ze 5e van Nederland.

Op zondag kwamen Lieke en Eefje aan de start op de 60mh en Rodrigo Willy Broer op de 200m. Lieke strandde in de series. Rodrigo werd 5e. En Eefje haalde een bronzen plek op de 60 meter horden.

Geef een reactie