post

Eremetaal voor Daventrianen op NK junioren

Zaterdag en zondag 18 & 19 februari vond het NK indoor voor A en B junioren plaats in Apeldoorn. Megan Broekhuis, Lauri Hulleman, Lynn van Zijl, Iva Klein Baltink, Anna en Emma Oosterwegel hebben zich weten te plaatsen bij de besten van Nederland en hebben de eer van AV Daventria 1906 dit weekeinde verdedigd. Ook trainingslid Léon Mak is namens De Gemzen aanwezig. Op de eerste dag is het meteen raak voor Daventria. Nadat ze twee weken geleden al op imposante wijze de Nederlandse titel op de indoor meerkamp veroverde, nam Emma Oosterwegel dit weekend deel aan vier individuele nummers. Bij het verspringen wist ze met haar laatste sprong haar op dat moment derde positie te verbeteren. Met 5.66 m haalde ze zilver en een nieuw clubrecord. Emma kwam 6 cm tekort voor het goud.

Voor Anna was het haar eerste NK. Op de 60 meter horden kon ze niet in de buurt komen van haar PR. Een mooie ervaring en op zondag mag ze ook op de 400 meter uitkomen. Emma was snel van het podium afgestapt om op tijd bij de 60 m horden te zijn. In haar serie plaatste ze zich eenvoudig voor de finale. Lauri redde het net niet om tot de finales van de horden door te dringen. Op zondag komen er voor hem nog meer mogelijkheden. Lynn kwam met het kogelstoten net niet aan een persoonlijk record, maar wist wel weer meer dan 13 meter te bereiken. Een prachtige prestatie en goed voor de zevende plaats in het veld.

Broer Roy van Zijl wist namens Kronos zilver te bemachtigen op het hinkstapspringen bij de jongens junioren A. Leon stelde zichzelf teleur door als regerend kampioen nu het podium niet te halen bij het polsstokhoogspringen. Hij revancheerde zich met een tweede plaats (zilver) op de 60 horden.

Het slotakkoord was op zaterdag voor Emma. Zij was als derde geplaatst voor de finale. Uiteindelijk wist ze door een sterk tweede deel een persoonlijk record en tevens clubrecord te lopen in de 60 meter hordenfinale. Goed voor een prachtige tweede plaats en dus haar tweede zilveren medaille van de dag. Voor beelden van haar race zie: 60 m horden finale Emma.

Op zondag zien we opnieuw Daventrianen in actie, waaronder de youngsters Megan ( 60 meter) en Anna (400 meter). Iva en Emma gaan hoogspringen. Daarnaast zal Emma ook meedoen aan het kogelstoten. Ook Lauri zien we op twee onderdelen terug.

Geef een reactie