post

Emma Oosterwegel pakt limiet Europees kampioenschap

Daventria heren en dames team op weg naar Nederlandse top!
Zondag 28 mei hebben zowel de dames als heren van AV Daventria 1906 uitstekend gepresteerd in de landelijke competitie. Vooral in de breedte is het aantal op topniveau presterende atleten toegenomen.  

Emma Oosterwegel vierde haar come back na blessure leed met een speerworp over de 51 meter waardoor zij zich automatisch kwalificeerde voor het EK (onder 20) in Italië deze zomer.
Eefje Boons liet eveneens zien in goede vorm te verkeren. Zowel de 100 als 200 meter werd door haar gewonnen in prima tijden. Zij hoopt binnenkort op de 100 meter horden de limiet voor het WK in Londen te lopen.
Lauri Hulleman was bij de heren de man in vorm. Hij won de 200 meter en sprong meer dan 7 meter ver. Ook Yoeri Sterenberg maakte indruk bij zowel hinkstapsprong als de lange sprintnummers. Beide ploegen lieten door goede prestaties van alle 24 atleten geen steekjes vallen.

De vrouwen van Daventria lijken in aanmerking te komen voor promotie naar het allerhoogste niveau. Zij onderstreepten dit door indrukwekkende winst in de 4 keer 400 estafette. Voor de mannen zal dat wat moeilijker worden. Handhaven in de 1e divisie zal echter zeker lukken.

Met de toekomst zit het ook wel goed. Zes junioren B maken deel uit van de succesvolle seniorenploeg. Zij wisten zich goed te manifesteren in de top van de Nederlandse atletiek. Dit tot groot genoegen van trainers Michel Knobbe, Sanne van Rossum en Wieger Wiggemans.

Geef een reactie