post

Eerste Deventer speerevent groot succes

Het eerste Deventer speerevent mag een groot succes genoemd worden! Zaterdag 6 mei verzamelden vanaf circa 11.00 uur de Nederlandse topspeerwerpers en werpsters zich op sportcomplex keizerslanden. Zie Foto’s onder Foto albums op deze website voor een foto-impressie.

Terwijl zij in alle rust zichzelf prepareerden voor de wedstrijd, starte om 12.00 uur een speerclinic gegeven door de topcoaches Elliott Thijssen en Kees Bethlem. Een twaalftal atleten lieten zich deze kans niet ontnemen en namen de tips gulzig tot zich.En niet zonder resultaat!

Janne Salverda een jong speertalent van AV Daventria 1906 ging van de clinic rechtstreeks door naar de wedstrijd en verbeterende haar persoonlijk record met maar liefst 8 meter! Ook Daventriane Lynn van Zijl scherpte haar PR met meer dan een meter aan. De prestaties van beide dames maakte het door een blessure ontbreken van Nederlands kampioen Emma Oosterwegel op haar thuisbaan enigszins goed. De wedstrijd werd gewonnen door Roos de Klerk. Zij wist de 50 meter grens net niet te passeren.

Olympiër Nadine Visser was zeer te spreken over de wedstrijd en haar prestaties (bijna een PR). We zien haar terug op de meerkamp tijdens het WK in Londen.Tijdens de vrouwen wedstrijd hadden zich inmiddels meer dan 30 pupillen en ouders aangemeld voor de ouder kind clinic. Met leuke oefeningen en een speels wedstrijdje wisten Marloes Oosterwegel en Justin Kraaijenbrink de harten van ouders en kinderen te winnen voor het speerwerpen. Let op die komende generatie!

Bij de mannen bleek de Apeldoornse atleet Daan Meyer een klasse apart. Bijna 70 meter wist deze klasbak te werpen in Deventer. Daventriaan Ronald Kuin verbeterde ook zijn PR. Lauri Hulleman (net 2e geworden bij het NK meerkamp) had een paar prima worpen.
De mannen werden begeleid door hun favoriet muziek. Olympiër Pieter Braun wist met zijn voorkeur zelfs de buren naar de atletiekbaan te lokken. Weliswaar niet vol enthousiasme maar ja……Onze WOC ontving grootse complimenten van atleten en coaches die hopen dat Daventria volgend jaar de speerwerpers weer met open armen zal ontvangen.
Dank aan alle vrijwilligers die deze leuke middag mogelijk hebben gemaakt.

Speerclinic.

Geef een reactie