post

De Daventria adelaar kleurt oranje deze zomer (2)

Wat is het allemaal snel gegaan na het behalen van de WK-limiet in Lausanne. Na het pre-camp op Papendal en de teampresentatie, is de WK-ploeg in twee gedeelten naar Londen vertrokken. Onze Eefje Boons zat bij de tweede groep die op 7 augustus vanuit Rotterdam met de Thalys is afgereisd naar Brussel, waar is overgestapt op de Eurostar die hen vervolgens in hartje Londen heeft afgeleverd.

Samen met haar trainer/coach Michel Knobbe is zij zich aan het voorbereiden geweest voor haar 100 meter hordenrace op vrijdag 11 augustus. Ook is zij aan het trainen met de dames 4 x 100 estafetteploeg, waaraan zij als reserveloopster is toegevoegd. Of zij ook nog de kans krijgt om hierin mee te lopen op zaterdag 12 augustus, zal pas op het allerlaatste moment worden beslist.
 
Verscheidene van haar supporters zijn afgereisd naar Londen om haar in het geweldige London Stadium, waar 5 jaar geleden al de Olympische Spelen hebben plaatsgevonden, live in actie te kunnen zien wanneer zij op 11 augustus haar series moet lopen. De overige supporters kunnen haar in ieder geval zien op de tv (BBC) en op live stream. En er is ook al iemand van het AV Daventria promotieteam gespot!
 
Eefje start in de tweede serie in baan 3, naast de Britse Tiffany Porter. Het zijn bijna allemaal snelle dames waartegen Eefje moet lopen. Om verder te komen zal zij waarschijnlijk een nieuw PR moeten lopen, dus nog weer onder de 12.98 waarmee zij zich heeft geplaatst. Dan maken de dames zich op voor de start. Eefje heeft er zin in. Haar start was niet erg snel, maar wel goed. In eerste instantie zit Eefje nog zo’n beetje midden in het veld, maar dan zet zij aan voor haar turbo. Helaas slaat dan het noodlot toe: net op het moment dat Eefje bij horde 8 van de 10 een tandje erbij gaat zetten om te proberen bij de eerste vier te eindigen, tikt de dame naast haar in baan 2 Eefjes horde aan met haar voet. Daardoor verplaatst de horde zich iets en raakt Eefje die met haar linkervoet: uit balans en weg snelheid! Eefje finisht als zevende met een tijd die niet goed genoeg is om de halve finale te halen. Er wordt nog wel een protest ingediend door de Nederlandse delegatie en daarop is het euvel ook wel te zien, maar de jury beslist dat Eefje er ‘niet genoeg’ door werd gehinderd en wijst het protest af. Ook dat is topsport!
 
Natuurlijk is dit even een heel zuur moment voor Eefje geweest, maar zij kan zich er uiteindelijk goed overheen zetten. Want de volgende dag moet zij misschien ook nog de 4 x 100 meter estafette doen. Uiteindelijk komt het daar niet van want tijdens de series loopt Dafne Schippers zelf. Voor de finale valt Maedia Ghafoor uit maar wordt vervangen door Tessa van Schagen.

Geef een reactie