post

De adelaar kleurt oranje deze zomer 3

Emma plaats zich op het EK voor de Finale Speerwerpen!
In het snikhete Grosseto even ten noorden van Rome worden deze dagen de Europese kampioenschappen voor junioren georganiseerd. Vandaag (donderdag 20 juli) waren de ogen gericht op Emma Oosterwegel. Zou zij de eerste Nederlandse atleet zijn die een finale plaats af zou kunnen dwingen? De totaal 22 deelneemsters werden in twee groepen ingedeeld.

Emma starte in groep B en was derhalve al op de hoogte van de resultaten in groep A. De kwalificatie eis van 53.00 meter was door slechts een meisje uit groep A geworpen. De overige deelneemsters hadden veel moeite met de omstandigheden; een stevige zeer warme tegenwind in een snikheet (maar wel zeer fraai) drukbezocht en sfeervol stadion.
Het inwerpen van Emma zag er goed uit. Toch viel de eerste wedstrijdworp zwaar tegen, net boven de 45 meter. Zou Emma het weer spannend gaan maken? Ook de tweede worp was nog niet wat we van haar gewend zijn. Met 47.58 kwam ze in de totaallijst net op een 12 plaats en zou ze in de finale mogen uitkomen. In de derde en laatste ronde werd er echter nog verder gegooid door een aantal dames. Emma’s laatste worp zou beslissend worden.
Met een ouderwets snelle aanloop wist ze de speer over de 50 meter te werpen en was de finale bereikt. Vrijdagmiddag (21 juli) gaat die plaatsvinden. Het belooft spannend te worden want alle 12 deelneemsters zitten binnen 4 meter (49,5-53,5).
Emma heeft haar doel, een finale plaats, bereikt.

Geef een reactie