post

Dag twee NK-indoor voor junioren A en B

Op de tweede dag van het NK-indoor (op zondag 19 februari) maakte Megan Broekhuis haar debuut op het Nederlands Kampioenschap. Callroom, spikecontrole, afplakken van reclamesymbolen, eventuele dopingtesten het zijn allemaal indrukken die je meekrijgt die eerste keer. Haar 60 meter werd niet helemaal wat ze er van verwacht had. Megan gaan we namens Daventria echter nog vaker terugzien op Nederlandse Kampioenschappen.

Daarna was het de beurt aan de andere debutante Anna Oosterwegel. Op de 400 meter wist ze haar PR met dik twee seconden te verbeteren. Het was niet genoeg voor een finale plaats.
Lauri Hulleman zette een prima serie sprongen neer bij het verspringen. Een podiumplaats zat er vanaf het begin in. Uiteindelijk wist hij met een persoonlijk record van 6.93 meter beslag te leggen op de tweede plaats! De derde medaille voor Daventria dit weekeinde! Vanwege een kleine blessure moest Lauri zich afmelden bij het polsstokhoogspringen later op de dag.

Emma Oosterwegel begon dag twee met kogelstoten. Met een indoor PR van 12.37 werd ze uiteindelijk vijfde in de wedstrijd. Het hoogspringen ging niet zoals ze het in gedachten had. Uiteindelijk bleef ze met 1.65 en een vierde plaats achter bij haar mogelijkheden. Een medaille had er zeker in gezeten.

Iva Klein Baltink wist bij het hoogspringen de 1.60 meter weer te bedwingen. Na blessureleed heeft Iva de aansluiting bij de Nederlandse top weer helemaal gevonden. Een gedeelde 10e plaats geeft dat ook aan.Resumerend was het een prima NK voor Daventria. Drie zilveren medailles en nieuw aanstormend talent beloven een fantastische zomer.

Geef een reactie