post

1e competitie wedstrijd mannen

Zondag 30 april vond de eerste competitie plaats in de Eerste Divisie waar Daventria werd vertegenwoordigd door een mannen en vrouwen team! Tijdens deze competitiewedstrijd in Leiden strijden er twaalf ploegen tegen elkaar op verschillende onderdelen. Hierbij gaat het om de klassering en is het op de lange loopnummers vaak een tactisch ‘gevecht’.
De omstandigheden waren op zijn zachtst gezegd niet ideaal met windkracht 6 die op het stuk voor de finish tegen stond. Gelukkig gold dit voor alle ploegen.     

De dag begon met kogelslingeren waar Joni en Emiel aan de bak konden. Met een paar mooie worpen een mooie klasseringen in het sterke veld! Behaalde punten: 7.

Het eerste looponderdeel was de 110 meter horden waar alleskunner Ronald in de eerste serie een schappelijke tijd neer zette. Daarnaast maakte Wessel zijn rentree na een lange blessure periode. Door zijn enthousiasme was hij helaas voor het startschot al begonnen… (komt goed Wessel!). Punten behaald: 3.

Na dit looponderdeel was er weer een technisch onderdeel: hink-stap-sprong. Yoeri en Emiel maakten de springbak onveilig, waar een mooie 2e plaats van Emiel uitkwam. Met 13,83m sprong hij verder dan zijn clubrecord, maar hierbij had hij teveel windvoordeel. Behaalde punten: 11.

Olle vertegenwoordigde Daventria op het polsstokhoogspringen. Met een sprong van 450cm (ja dat leest u goed meer dan 4m) zette hij een veel betere prestatie neer dan we de afgelopen jaren gewend zijn. En passant was dit ook nog eens een ruime verbetering van het clubrecord. Vandaar dat we erg blij zijn dat hij voor Daventria uitkomt! Behaalde punten: 9.

Ronald zag nog steeds obstakels op de weg, want hij moest gelijk door met de 3000m steeple chase. Gelukkig was het mooi weer en had Ronald al ingesprongen op het sprintonderdeel. Helaas was het iets verder dan hij had gedacht. Toch erg waardevolle punten! Punten behaald: 5.

Hierna ging het verder met de 100m sprint. Lauri en Rodrigo zijn gestart op dit nummer. Alleen Lauri iets te vroeg… Hij kon niet meer wachten en knalde ook te vroeg uit de startblokken! Gelukkig hadden we Rodrigo nog op dit nummer staan die sterk liep ondanks dat hij vrijdag terug is gekomen van een intensieve trainingsstage. Punten behaald: 8.

Op het hoogspringen stonden meerkamper Lauri en specialist Hidde opgesteld. Lauri revancheerde zich met een mooie sprong. Hidde vloog ruim over de 190cm maar kon dit helaas bij de volgende hoogtes niet herhalen. Behaalde punten: 9.

Op de 400m was Yoeri (AKA Barry) in de mooie eerste serie geplaatst. Na het startschot barstte het geweld los! Helaas gooide de harde wind op de laatste 100m roet in het eten… Punten behaald: 5 (geduld hebben, goede omstandigheden en dan komt die mooie tijd!)

Het kogelstoten was inmiddels ook begonnen. Ronald en Emiel konden de kogels niet met scherp ‘wegschieten’. Toch nog 3 waardevolle punten!

De 8oo meter werd een echte boemelrace, 250 meter voor de finish had Lasse er genoeg van en knalde ervandoor, helaas net iets te vroeg want op de laatste meters werd hij nog net ingehaald. Behaalde punten: 11.

De 1500m werd verzorgd door Joni en Seb. Joni heeft deze afstand helaas niet kunnen finishen (volgens mij was dat ook niet de intentie ūüėČ ). Seb zat samen met huidig Nederlands recordhouder op de 1500m in de serie (gelukkig liep deze dat record 16 jaar geleden). Seb liep een tactische race met een goede eindsprint en haalde zo een mooie klassering zonder specifieke snelheidstraining. Behaalde punten: 10.

Hoogvlieger Olle en Rodrigo stonden op de 200m. Helaas was het na de start gedaan voor Rodrigo en haakte hij af. Behaalde punten: 1.

Tenslotte werd de dag afgesloten met vuurwerk tijdens de 4x100m estafette. Yoeri (AKA Barry), Rodrigo, Wessel en Lauri moesten het stokje aan elkaar overgeven. Dit ging zeer goed (met een spannende wissel voor het publiek). Met een tijd van 43.52” wonnen ze dit onderdeel en haalden ze bovendien een clubrecord. Behaalde punten: 12.

Al met al een goede dag met een derde plek als eindklassering! Op naar 28 mei in Alphen aan de Rijn. Come on you boys!

Geef een reactie