Doe mee met de ‘oer is stoer’ cross-clinics

Modderspatten in oren. Regendruppels aan neuzen. Blubber in sokken. En tóch blij, tevreden en energiek: dat word je van de Daventria bunkercross!  Al zeven jaar lang organiseert Daventria deze cross. Onder het statige toezicht van het monumentale landhuis, rennen over de ijzige bunkers van de Koude Oorlog ieder jaar weer honderden lopers door dit feeërieke bos bij de Haere. Een prachtige uitdaging in naderende lentesferen. Dit jaar vindt de bunkercross plaats op 6 maart.
Cross clinics
Om kinderen een beetje voor te bereiden op de bunkercross, organiseert Daventria op drie woensdagmiddagen crossclinics. Deze speciale  ‘oer-is-stoer’ crossclinics hebben een speelse opbouw, waarbij er afwisseling is tussen spel en hardlopen. Van boompje verwisselen naar estafette-loopje. Van parcours verkennen naar hard door de blubber rennen. Van bochtjes oefenen naar wedstrijdje modderspatten verzamelen: oer is stoer…. Kortom, clinics met een prachtige combinatie van bewegen en natuurervaring.

Voor wie?
Aan de oer is stoer cross-clinics mogen alle Deventer kinderen in de basisschoolleeftijd gratis meedoen.  Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan even met Johan Kats: johan.kats@yahoo.nl

Tijdstip en locatie
De crossclinics vinden plaats op 10, 17, 24 februari, tussen 15 en 16 uur op landgoed de Haere. Verzamelen op de parkeerplaats. Daventria is trots dat Johan Kats, bunkercross organisator én winnaar van het Sallands cross-circuit 2015/2016, de clinics geven zal!

Opgave voor bunkercross
Iedereen die door de clinics zo enthousiast geworden is en wil meedoen aan de bunkercross op 6 maart kan zich opgeven via johan.kats@yahoo.nl

Geef een reactie