Sponsorloop voor Students for Students

… Voor beter onderwijs in Zuid-Senegal & AV Daventria 1906

4 juni is het zover! Dan zullen alle atleten gaan lopen voor Students for Students en hun eigen vereniging AV Daventria 1906. Students for Students bestaat elk jaar uit een team van 4 tot 6 studenten die zich inzetten voor (beroeps)onderwijs in West-Afrika. Dit jaar hebben wij een meisjes- en vrouwenschool gekozen in Zuid-Senegal.

Deze school geeft de meisjes in het eerste jaar al het onderwijs dat nodig is voor een basisopleiding zoals lezen, schrijven en rekenen. Daarna zal er een vak geleerd worden dat de vrouwen na het afronden van hun school kunnen uitoefenen in hun dorp, zodat ze daarmee hun geld kunnen verdienen en zo bij hun familie kunnen blijven.

 Door verschillende acties halen wij geld binnen, waarvan de sponsorloop er een van is. Daarnaast brengen wij de materialen en de bijdrage (in cheque vorm) zelf naar Senegal, de reis zal geheel op eigen kosten gemaakt worden.
De sponsorloop wordt gelopen in een etappe tijdens de training van de jongste (vanaf 18.00 aanwezig). Het zullen rondjes op het veld zijn in wedstrijdvorm per categorie.

Het zal een super leuke dag worden en natuurlijk is iedereen welkom om de atleten aan te komen moedigen. Hierdoor kunnen de kinderen extra hard lopen, en hiermee veel geld ophalen voor de Afrikaanse jeugd en de club zelf.

Voor extra ideeën, hulp of meer informatie kunt u mailen naar ons mailadres: info@students-for-students.nl of kijken of www.students-for-students.nl.

Hopelijk tot dan!

Puck de Bont, Simone van Ham, Elwin Gerritsen & Koen Hobelman

 

 

Geef een reactie