NK-junioren; Rodrigo pakt opnieuw de dubbel, zes medailles voor Daventria

Afgelopen weekeinde (4, 5, 6 juli) werd in Amsterdam het NK junioren gehouden.

Vanuit AV Daventria 1906 was het met maar liefst negen atleten gelukt zich te plaatsen voor dit NK.

Vrijdagavond werd gestart met het verspringen. Zowel Wessel Boons als Emma Oosterwegel wisten hun persoonlijke records meerdere malen te verbeteren. Voor Wessel leverde dit een dik verdiende bronzen medaille op. Emma viel net van het podium met een vierde plaats.

Later die avond startte Hanneke Oosterwegel als één van de favorieten in de finale van de 400 meter horden. Hanneke won de finale met ruime voorsprong en mocht zich (even) Nederlands kampioen noemen. Vijf minuten later bleek echter dat ze de lijn van de binnenbaan had geraakt en werd ze alsnog gediskwalificeerd. Balen!

Iva Klein Baltink en Annamarth Hoogland wisten zich op de 400 meter horden MB niet te plaatsen voor de finale.

Zaterdag kwamen Yoeri Sterenberg, Wessel, Emma, Hanneke en Laurens Oosterwegel in actie op de 400m. Allen kwamen door de series heen. Emma, Hanneke en Laurens plaatsten zich later die dag in de halve finales ook voor de finale van zondag.

Annamarth wist met kogel haar PR niet te verbeteren en daardoor de finale niet te halen. Bij het hoogspringen kon Iva ook geen potten breken.

Hidde ter Woord had een prachtige dag. In slecht weer sprong hij over 1.85 m wat hem uiteindelijk een gedeelde derde plek opleverde en dus brons!

Voor Yoeri en Rodrigo Willy Broer stond zaterdag de 100 meter op het programma. Voor Yoeri was het na de series voorbij, voor Rodrigo begon het toen pas. In zowel de halve finale als de finale had geen van de opponenten een antwoord. Goud!

Zondag werden de korte horden afstanden afgelegd. Iva liep een puike 100 horden maar wist zich in het sterke veld niet te plaatsen voor de volgende ronde. Dat deed Wessel wel en met overtuiging. Uiteindelijk liep hij in de finale terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam naar een nieuw PR en een zilveren medaille!

Bij de 400 meter finales werden Emma en Hanneke beiden zesde. Broer Laurens verraste met een geweldig PR wat hem uiteindeljk een 5e plaats opleverde.

Emma moest vervolgens haar titel verdedigen bij het speerwerpen. Een geweldige worp van over de 45 meter (beste jaarprestatie) van Charlotte Hopman werd door Emma beantwoord met een drietal worpen die ook de 45 meter passeerde maar net buiten de sector terecht kwamen.

Uiteindelijk werd ze met een worp van 44,55 verdienstelijk tweede (zilver!)

Het slotakkoord van dit weekeinde was voor Rodrigo. Ook op de 200 meter was er in series, halve finale en finale niemand die hem bij kon houden. Het tweede goud en bovendien een mooi nieuw PR.

Eind juli zullen een aantal van deze atleten uiteraard in gezelschap van Eefje Boons en Remco Bos aantreden op het NK senioren in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Geef een reactie