Flits-wedstrijd pupillen

Op zondag 6 april werd op de baan van Daventria de eerste flitswedstrijd voor de pupillen gehouden, zo konden onze pupillen maken met ‘Athletics Champs‘ de nieuwe stijl van jeugdwedstrijden. Om 10.00 uur werd er een gezamenlijke warming-up gegeven door Gijs, Karlijn en Seb. Om 10.20 uur konden de verschillende groepjes met hun begeleiders mee naar het eerste onderdeel. Er werd geworpen met vortex ballen, gestoten met medicineballen, hoog gesprongen, en hurk- hoog gesprongen (hoogspringen over een horden in de verspring bak)

Elk onderdeel duurt een half uur, en na dat half uur ging je als groepje met je begeleider mee naar een volgend onderdeel.  De atleten hadden dus zoveel pogingen tot dat de tijd om was, waardoor ze veel in beweging waren! Nadat ze alle onderdelen hadden gedaan werd er nog een estafette gelopen.

Er werden zes teams gemaakt van alle deelnemers, en het team dat als snelste heen – en weer was, was de winnaar van deze estafette.  Na afloop van de onderdelen konden de deelnemers nog genieten van een lekker broodje knakworst!

klik hier voor de plaatjes

 

Geef een reactie