post

Meisjes C Daventria leveren topprestatie tijdens landelijke finale in Rotterdam

Al weken werd er uitgekeken naar 14 september de landelijke finale van de C en D junioren.
Onze meiden hadden zich uit een competitie van meer dan 200 ploegen als 6e geplaatst voor deze finale. De ploeg kreeg versterking van enkele meisjes D en ging vol vertrouwen naar Rotterdam.

MC-brons sept2013 kl

Het team bestaat uit:
Laura Oldenburger (MD2)
Emma Beekman (MD2)
Anna Oosterwegel (MD1)
Juliette Gruter (MC1)
Jinke Janssen (MC1)
Iva Klein Baltink (MC2)
Sylvana Weijers (MC2)
Annamarth hoogland (MC2)
Emma Oosterwegel (MC2)

In harde wind met veel neerslag begonnen de dames met een estafette.
Juliette, Jinke, Sylvana en Emma B. liepen een prima tijd. Even werd er gedacht aan diskwalificatie maar gelukkig was dat niet het team van Daventria. Vanuit de negende plek ging het daarna snel omhoog. Sylvana en Annamarth stootten de kogel naar afstanden boven 8 en 10 meter, De speer van Sylvana ging richting 30 meter en die van Emma O, boven de 41 meter, waarmee dit onderdeel werd gewonnen. Winnen deed Emma ook op de 80 horden. Doordat ook Iva en Juliette goede tijden liepen stonden de meisjes halverwege 2e in de tussenstand. De 1000 meter was een prooi van de meisjes D. Laura, Emma B. en Anna liepen de race van hun leven.

Totaal kapot maar met scherpe tijden wisten zij in het spoor te blijven van de andere ploegen. In de tussenstand stonden we nu 5e maar met de nummer 2 tot en met 4 binnen 50 punten. De 80 meter sprint van beide Emma’s en Annamarth was goed, het discuswerpen van Laura en Annamarth degelijk, het verspringen voldoende en hoogspringen van Jinke (pr) en Iva (1.65) gewoon fantastisch.

Nu begon het lange wachten. met een paar punten verschil op zowel de nummer 4 als de nummer 2 werden onze meiden derde van Nederland. Tot twee jaar geleden werd de competitie in twee divisies uitgevochten (grote en kleinere verenigingen). Nu mogen ze zich een jaar lang echt het op twee na beste atletiekteam van Nederland noemen.

De trainers en supporters waren en zijn uiteraard heel trots op de ploegprestatie!

Geef een reactie