Brink tot Brinkloop: winst voor Daventria-atlete Den Ouden

Afgelopen zondag 30 december werd de Brink tot Brinkloop gehouden, met start op de Deventer Brink en finish op de Brink in Bathmen.
Met 1187 deelnemers aan de Brink tot Brinkloop over alle categorieën werd het record van vorig jaar (985) ruim overtroffen.

Tonnie Stouten uit Apeldoorn legde de tien kilometer van de zesde editie van de Brink tot Brinkloop gisteren als snelste af (33.14). Bas Mekking uit Heerde werd tweede (33.26) en Daventriaan Johan Kats completeerde het podium (33.46). Stouten liep al na twee kilometer weg van zijn achtervolgers. ,,De top vijf ontloopt elkaar heel weinig en ik vond eigenlijk dat ik te snel was weggelopen.

Gelukkig is het goed afgelopen.” Hij is een alleskunner en wisselt de 800 meter op de baan af met ultralopen van zes uur. ,,De 3000 meter is mijn beste afstand. Maar ik vind eigenlijk alle afstanden leuk. Mijn focus ligt op de marathon van Rotterdam.”

Bij de dames op de 10 km ging de winst naar Patty den Ouden van Daventria. Zij liep in haar debuut op deze afstand een fraaie tijd van 37.23 min.

De vijf kilometer kende een vrouwelijke winnaar. Mirjam Lanjauw (23.06) uit Deventer bleef Gerard Slootman uit Heeten (23.43) voor.

(bron: de Stentor)

Geef een reactie