post

Welmoed Jonker wint zilver op hoog bij het NK indoor

Zaterdag 11 februari kwamen 5 Daventrianen in actie op het NK indoor voor A/B junioren in het Omnisport in Apeldoorn. Het hoogtepunt van de dag voor Daventria was de zilveren medaille van Welmoed Jonker op het hoogspringen bij de MB.

In de ochtend kwamen als eerste Hanneke Oosterwegel en Janneke van Raan in actie op de 60m bij de MB. Hanneke strandde direct met een valse start, maar haar gaan we de volgende dag terugzien op de 60 mH en de 200 m. Janneke liep een solide race en plaatste zich voor de halve finales. Daarna kwam Eefje Boons in actie op de 60 m bij de MA. Zij maakte een goede start, maar liep niet voluit door, maar plaatste zich wel voor de halve finale. Remco Bos liep een goede serie 400m JA en plaatste zich voor de halve finale op dit onderdeel.

Janneke en Eefje liepen halverwege de middag hun halve finale 60 m. Janneke liep haar beste seizoentijd en dat geeft een goed gevoel voor de volgende dag op de 60 mH. Eefje speerde naar een nieuw PR en miste net de finale. Ook haar gaan we zondag terugzien op de 60 mH en de 200 m waar ze een goede kans maakt op het podium.

120211_1_nk_bjunioren_hoog_welmoedjonker_klTegen 16 u kwam Welmoed Jonker (foto links) in actie. Ze haalde makkelijk haar aanvangshoogte van 1m55 en daarna haalde ze steeds in haar 1e of 2e poging de volgende hoogtes.

Lisanna Hagens had op 1m68 echter 1 poging minder nodig dan Welmoed, waardoor Welmoed het zilver won.

Goed om te weten dat Welmoed nog een MC is.

Remco liep om half zes zijn halve finale 400 m, maar de koek was op. Voor hem geldt ook dat we hem zondag terugzien op de 60 mH en over 2 weken op het NK-senioren.

Tot zover,

Michel Knobbe

 

Geef een reactie